«Κυβέρνηση, κόμματα αντιπολίτευσης και επαγγελματικοί φορείς πρέπει να μπουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με ρεαλιστικές διεκδικήσεις, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος, γιατί η χώρα δεν σηκώνει την αποσταθεροποίηση που βλέπουμε ότι έρχεται», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

«Πρέπει να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και ο λόγος μας δεν πρέπει να είναι επαμφοτερίζων. Δεν πρέπει να “χαϊδεύουμε”, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς -αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση-, γιατί έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αυτό που λείπει είναι η εμπιστοσύνη, διότι δεν υπάρχει ειλικρίνεια και αυτογνωσία… Η χώρα δεν σηκώνει, αυτή τη στιγμή, την αποσταθεροποίηση που βλέπουμε να έρχεται και η καταστροφή θα είναι δυσανάλογα βαριά για το σύνολο της κοινωνίας απ’ ό,τι νομίζουμε και απ’ ό,τι διαμορφώνεται σαν αντίληψη σε ένα γενικότερο κλίμα αναταραχής που υπάρχει…», είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84. Συμπλήρωσε πως «το μεγάλο στοίχημα για το Ποτάμι είναι να προτείνουμε έναν σαφή προγραμματικό λόγο σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Μόνο έτσι θα είμαστε χρήσιμοι και θα επιβάλλουμε και την παρουσία μας στο πολιτικό σκηνικό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στις προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για κυβέρνηση επαϊόντων είπε: «Είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να εκτιμήσει αν μπορεί να κυβερνήσει ή όχι –και οφείλει να το κάνει γρήγορα. Αν μπορεί να κυβερνήσει και να διαχειριστεί την πραγματικότητα, οφείλει να μην αφήνει το χρόνο να περνάει και την κοινωνία να διαλύεται, όπως συμβαίνει τώρα. Εάν δεν μπορεί, θα πρέπει βεβαίως να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και οι εκλογές θα είναι το χείριστο, η απόλυτη καταστροφή, η αποσταθεροποίηση. Αυτό το αντιλαμβάνονται -ελπίζω- και θα πρέπει να έχουν περίσσιο τυχοδιωκτισμό εκείνοι που θα σπρώξουν τη χώρα σε μια τέτοια περιπέτεια σε αυτή την συγκυρία.

Η άποψή μας είναι ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιστρατεύσει ανθρώπους που έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα, ο καθένας στο δικό του τομέα. Θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση “Εθνική Ελλάδος” με πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα, η οποία θα έχει και μια ευρύτερη στήριξη… Φαντάζομαι ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να αναλάβουν αυτό τον ρόλο, αλλά εκτιμώ ότι, αν υπάρξει ειλικρινής πρόθεση και δοθεί η δυνατότητα να διαχειριστεί ο καθένας τον τομέα ευθύνης που θα του προταθεί, θα είναι πολλοί εκείνοι που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στην ανάγκη των καιρών… Έχουμε υπόψη κάποιες προσωπικότητες που έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε τέτοιες προϋποθέσεις. Νομίζω ότι υπάρχει η αίσθηση της εθνικής ευθύνης. Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι».