«Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, οφείλω να πω ότι η κόρη μου από τον Αύγουστο δεν εργάζεται και δεν βρίσκεται στο γραφείο του κ. Καμμένου. Δεν την διόρισα εγώ, όπως λεγόταν, διότι δεν είχα τη δυνατότητα ως απλή εκπρόσωπος», ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνεντεύξεις της στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star και Mega.

«Δεν είμαι, ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός, ούτε υφυπουργός για να μπορώ να διορίζω. Ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ και από εκεί και πέρα κακώς συζητάμε γι’ αυτό το θέμα. Πρόκειται για μια κοπέλα που έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και δούλευε κανονικά το οκτάωρο της και δεν πληρωνόταν χωρίς να δουλεύει», συμπλήρωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ παρατήρησε πως «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν γι’ αυτό το θέμα. Θα σας θυμίσω τι συνέβαινε στο γραφείο του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινού προέδρου της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, όπου είχαν διοριστεί ορδές μετακλητών».

Η ίδια, θεωρεί «απολύτως φυσιολογικό, ο κάθε υπουργός, υφυπουργός να έχει δίπλα του πρόσωπα της επιλογής του και της εμπιστοσύνης του» και επισημαίνει ότι «οι τοποθετήσεις των μετακλητών λήγουν αυτομάτως, είτε με τη λήξη της θητείας του υπουργού, είτε με τη διάλυση της κυβέρνησης.»

«Το πιο σημαντικό πάντως, είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση μείωσε κατά 25% τους μετακλητούς υπαλλήλους», τόνισε.

«Δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης του Ποταμιού»

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση του Ιάσονα Φωτήλα περί «συμπόρευσης του Ποταμιού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ», είπε ότι αυτές οι απόψεις «επιβεβαιώνουν αυτό που οι ΑΝΕΛ λέγαμε από την πρώτη στιγμή: Έχει εκλείψει ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Ποτάμι. Επειδή δημιουργήθηκε για συγκεκριμένο λόγο και σκοπό, για να εξυπηρετήσει κάποιους στόχους, να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τώρα που στη ΝΔ εξελέγη ο Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ακραίες θέσεις, δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης του Ποταμιού».

«Αναρωτιέμαι πάντως, κατά πόσο θα είναι ευχαριστημένοι με αυτά που ακούγονται και γίνονται οι παλαιοί Νεοδημοκράτες, αυτοί που ασπάζονται τις αρχές και τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή που δημιούργησε τη ΝΔ. Γιατί έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της ΝΔ», πρόσθεσε η κ. Χρυσοβελώνη.

«Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού»

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, τόνισε την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσής του, καθώς, όπως είπε, λόγω της δομής του, από ένα σημείο και μετά το κράτος δεν θα μπορούσε να χορηγήσει συντάξεις.

«Ο τρόπος με τον οποίον θα μπορούσε να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση, είναι ή να προχωρήσουμε σε μείωση συντάξεων, κάτι που βεβαίως δεν μπορεί να γίνει δεκτό, ή να επιχειρηθεί να δοθεί μια διαφορετική λύση, για την οποία άλλωστε παλεύει αυτή η κυβέρνηση. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος συναντάται με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και άλλων επαγγελματικών φορέων, ακούει τις προτάσεις τους με στόχο να κάνει βελτιώσεις. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις», πρόσθεσε.

Η κ. Χρυσοβελώνη πρόσθεσε ότι από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης «ακούμε μόνο άναρθρες κραυγές» για το ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακουστούν οι προτάσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Τέλος, σε ότι αφορά την αξιολόγηση, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «πρέπει και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς να προχωρήσει τάχιστα και η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί, γιατί επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να “πάρει μπρος”».

«Πολύ σωστά ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε το ΔΝΤ. Θα πρέπει το ΔΝΤ και οι γενικότερα οι εκπρόσωποι των θεσμών να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.