Αντίστροφα αρχίζει να μετρά πλέον ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος τον χρόνο μέχρις ότου τα μέλη του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου αποφασίσουν για την ποινική μεταχείρισή του σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Βουλή διαβιβάστηκε χθες στον Άρειο Πάγο και ορίστηκε ήδη ως ανακριτής ο αρεοπαγίτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός προσήλθε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ενημερωθεί και επισήμως από τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιω. Τέντε για την πορεία των εκκρεμών δικογραφιών και κυρίως αυτής που αφορά στην αγορά του ακινήτου επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την όποια διενεργεί έρευνα και το ΣΔΟΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των υποβρυχίων Πρόεδρος του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Λεοντής. Επίσης τακτικό μέλος από τον Άρειο Πάγο έχει επιλεγεί ο αρεοπαγίτης Ι. Παπαδόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι αρεοπαγίτες Βιολέτα Κηττέα και Δημ. Πατινίδης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξελέγησαν τακτικά μέλη η Ευδοξία Γαλανού και ο Νικόλαος Ρόζος και αναπληρωτής ο Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Επίσης, εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος και αναπληρωτής του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως εκτιμούν ανώτατες δικαστικές πηγές, θα αποτελέσει νομολογιακό πιλότο και για άλλες εκκρεμείς συναφείς υποθέσεις (σ.σ. όπως αυτή του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens) καθώς θα λύσει κρίσιμα νομικά ζητήματα που συνδέονται κυρίως με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).