Μένεα πνέουν σε Μέγαρο Μαξίμου και προεδρείο της Βουλής για τις «στοχευμένες», όπως τις χαρακτηρίζουν, διαρροές για «τρύπες» στα πόθεν έσχες υπουργών, στον απόηχο του ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο συνοδεύθηκε από σχετικές διαβεβαιώσεις της πρώην προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία είχε αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ για τη Λαϊκή Ενότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές διαρροές αφορούν εν ενεργεία υπουργό που «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ καταθέσεις και ακόμα έναν που «ξέχασε» να δηλώσει τις μετοχές της εταιρείας του.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και άνθρωποι από το περιβάλλον του νυν προεδρείου της Βουλής αφήνουν αιχμές για την πηγή των διαρροών, φωτογραφίζοντας την κομματική προέλευση της κας Χαραλαμπίδου, συνδέοντας μάλιστα τις διαρροές ένα σχετικό δημοσίευμα των Νέων και συγκεκριμένα του «Μικροπολιτικού» που πέρασε πριν από λίγες ημέρες στα «ψιλά».

Το επίμαχο παραπολιτικό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορεί ως κοινοβουλευτικός μύθος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την παρέα της Αριστερής Πλατφόρμας πριν εγκαταλείψουν τα προεδρικά αξιώματα έκαναν φύλλο και φτερό -δηλαδή φωτοτύπησαν- τα πάντα. Μεταξύ άλλων λέγεται και 32 δικογραφίες. Μένει να αποδειχθεί στο μέλλον αν κάτι τέτοιο αληθεύει. Όπως και αν πράγματι η Ζωή άφησε πίσω της ανυπόγραφες τις συμβάσεις των ορκωτών λογιστών που διενεργούν τους ελέγχους στα πόθεν έσχες βουλευτών».

Σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες το βράδυ της Τετάρτης ανθρώπων από το Προεδρείο της Βουλής, δόθηκε μια διαφορετική ερμηνεία για τις διαδικασίες ελέγχου όσον αφορά τα εμφανιζόμενα ως προβληματικά «πόθεν έσχες» δυο υπουργών της κυβέρνησης τονίζοντας: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά όταν τελειώσουν και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες που γίνονται».

Αν και αποσαφηνίστηκε ότι είναι αρμοδιότητα της επιτροπής ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες», η παραπάνω φράση θεωρήθηκε ότι δεν περιοριζόταν μόνον στο αμιγώς διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης, το οποίο ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει έως την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι φήμες συνεχίζουν να οργιάζουν σπιλώνοντας την πολιτική εικόνα της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές εξάλλου τόνιζαν ότι «την επόμενη εβδομάδα όλα θα έχουν τελειώσει», κάτι που επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της επιτροπής Γ. Βαρεμένος, ο οποίος ερωτηθείς για το πότε πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή ελέγχου, είπε ότι θα συνέλθει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο πρώτος υπουργός, για τον οποίο έχει διαρρεύσει ότι ξέχασε να δηλώσει ένα εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του Προεδρείου είχε γνώση της υπόθεσης που αφορά έμμεση εμπλοκή λόγω της οικογένειάς του και επειδή διατηρούσε έναν κοινό καταθετικό λογαριασμό με συγγενή α’ βαθμού, έσπευσε με καθυστέρηση τριών ετών να δηλώσει αναδρομικά ένα εκατ. ευρώ στο «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο δεύτερος υπουργός ήταν στο παρελθόν μέτοχος σε εταιρεία και αυτό που πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο είναι το κατά πόσο οι ημερομηνίες που μεταβίβασε τις μετοχές του είναι σύννομες με την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.