Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδέχτηκε σήμερα στη Βουλή, 250 νέους-μέλη της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας οι οποίοι πραγματοποίησαν ειδική συνεδρίαση στο ελληνικό Κοινοβούλιο στην οποία τίμησαν τους Special Olympics και τους νέους που διαγωνίζονται σε αυτούς.

«Η Ελλάδα υποδέχεται τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων. Έχουμε κοινή Οδύσσεια αλλά με καθαρό τον προορισμό που είναι μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία», ήταν τα λόγια με τα οποία τους υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση έδωσε το παρόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Ίμβρου και Περγάμου, οι υφυπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Τimothy Shriver και πρώην Πρωθυπουργοί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος τόνισε πως η Παγκόσμια Σύνοδος Νεολαίας φέρει με την παρουσία της αισιοδοξία στον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό.

«Σε αυτούς τους αγώνες το κύριο είναι συμμετοχή και η κατά δύναμη προσπάθεια», επεσήμανε με τη σειρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται οίκτος και έλεος αλλά καθαρή αγάπη και σεβασμός γιατί ο αγώνας αυτών αθλητών μοιάζει με το ταξίδι του Οδυσσέα ο οποίος και όταν απέμεινε με ένα τραυματισμένο πλοίο είχε θάρρος, αποφασιστικότητα και καλή συντροφικότητα για να φτάσει στον προορισμό του».

Το βήμα πήρε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Μπορεί η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες να έχει ταυτιστεί στα διεθνή ΜΜΕ με την οικονομική κρίση αλλά αποδεικνύει σήμερα ότι εξακολουθεί να είναι παρούσα και να προσφέρει με την ανθρωπιά της».