Την έντονη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει δύο ογκώδεις τροπολογίες, λίγο πριν την προγραμματισμένη λήξη της συνεδρίασης των επιτροπών στη βουλή.

«Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόσο για τις τροπολογίες, όσο και για την εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη μεγαλύτερη Κ.Ο. της βουλής, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλοί βουλευτές που δεν εκφράζονται από την εισήγηση που έγινε εξ ονόματος της Κ.Ο. Είναι ζήτημα δημοκρατίας σε εκείνους τους βουλευτές που δεν καλύπτονται, να μπορέσουν να τοποθετηθούν», υπογράμμισε η κα Κωνσταντοπούλου και πέρασε στο δεύτερο θέμα με τις τροπολογίες, καλώντας το κανάλι της Βουλής «να δείξει αυτόν τον πύργο χαρτούρας».

«Ποια ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης; Να ρθουν έτσι όλα αυτά τα έγγραφα, αυτές οι ογκωδέστατες τροπολογίες -πάνω από 100 σελίδες;» αναρωτήθηκε η κα Κωνσταντοπούλου. «Έτσι έρχεται η εισήγηση; Εν σιώπη;»

«Ειδικά η κατάθεση αυτών τον τροπολογιών δημιουργεί μείζον ερωτηματικό. Πρέπει να εξηγηθεί από τους υπουργούς. Ο Τσακαλώτος να εξηγήσει τι εννοεί όταν είπε νωρίτερα “να τελειώνουμε”. Η Βουλή δεν είναι επικυρωτήριο των εντολών του Σόιμπλε», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ζητώ να αποσυρθούν αμφότερες οι τροπολογίες και να εξηγηθεί η δεύτερη αυτή αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης», κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.