Τις τελευταίες μέρες τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της. Ο λόγος για την Ντέλια Βελκουλέσκου ή «Δρακουλέσκου» όπως είναι το παρατσούκλι της που είναι η ρουμάνα επικεφαλής του ΔΝΤ η οποία ήρθε στη χώρα μας για τις διαπραγματεύσεις με τους έλληνες αξιωματούχος.

Η Βελκουλέσκου πάτησε το πόδι της στη χώρα μας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, «οχυρωμένη» με 20 άνδρες της Ασφάλειας και της ΕΛ.ΑΣ στο πλευρό της. Η κ. Βελκουλέσκου ήρθε στη χώρα μας δασκαλαμένη. Όχι μόνο από την αρχική παρουσία της στο ΔΝΤ το 2011 ή από την πρόσφατη συμμετοχή της στο εποπτικό όργανο της Κύπρου, από το οποίο αποχώρησε ως ανεπιθύμητη. Ξέρει με κάθε λεπτομέρεια τι γίνεται στην Αθήνα εξαιτίας της πολύ στενής σχέσης που διατηρεί με το δανό επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη και μέντορά της Πωλ Τόμσεν.

Γι’ αυτή τη σχέση μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε πολλά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά». Ακόμη και ότι στην αρχή ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, αφού όσοι τους είχαν δει στα πρώτα κλιμάκια της τρόικας να τρώνε ή να περπατούν μαζί, επιμένουν ότι υπήρχε κάτι παραπάνω από μια αυστηρή επαγγελματική συνύπαρξη προϊσταμένου-υφισταμένης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.