«Ανασχηματισμός δεν γίνεται, δεν συζητείται, δεν υπάρχει λόγος να γίνει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκέφτεται ανασχηματισμό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ως ρεαλιστικό «Οδικό Χάρτη» που δεν περιορίζεται στην έξοδο της χώρας από την κρίση και που πέρα από την αντιμετώπιση των τρεχόντων δημοσιονομικών προβλημάτων, αποτελεί ολοκληρωμένο σχέδιο με μακρόπνοη προοπτική για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο «Οδικός Χάρτης» μεθοδεύει και την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ισχυροποίηση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και τόνισε ότι «αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία σε όλα τα επίπεδα, όπου υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός κρατάμε τον δημόσιο έλεγχο και το μάνατζμεντ».

Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει να μη θιγούν συνταξιούχοι και μισθωτοί με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, δείχνοντας και το δρόμο της ανάπτυξης.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλου, είπε ότι «δε λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που λέμε εμείς σε γενικές γραμμές» και είπε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού, γνωρίζει ότι υπάρχουν ελλείψεις και παθογένειες δεκαετιών, τις οποίες προσπαθεί να βελτιώσει με την πολλή δουλειά.

Κληθείς να σχολιάσει πρόταση για νέα συνεδρίαση επί της πραγματικής οικονομίας που φέρεται να έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος έκανε μια τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα που συζητήθηκαν».

Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, διέψευσε ότι υπήρξαν διαφωνίες αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας λόγο για «προσεγγίσεις και θέσεις».

Ερωτηθείς εάν η αναφορά του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ότι ορισμένοι δεν θέλουν να γίνουν οι αλλαγές, αφορούσε σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα ή και σε άλλα «κέντρα», ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε «δεδομένο ότι όταν υπάρχει τέτοια δράση για να αλλάξουμε τη χώρα, θα υπάρχει και αντίδραση», προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή την αντίδραση η κυβέρνηση την περίμενε «μόνο από κάποιους που έχουν συμφέροντα», αλλά δυστυχώς τη δείχνει και η ΝΔ.

Είπε επιπλέον, ότι μέσα στην ΚΟ θα υπάρχουν και απόψεις που διαφοροποιούνται σε ορισμένα σημεία και πως «αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα να προχωρήσει η κυβέρνηση στην απόφαση που έχει πάρει».