«Σαφώς και δεν συμφωνώ με την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Θεωρώ ότι αυτή είναι πολύ ακραία μορφή διαδικασίας. Πουλάς κάτι όταν είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να σου προσφέρει πόρους με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Άλλωστε, ποτέ δεν πουλάς έχοντας το πιστόλι του δανειστή στο κρόταφο σου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης, στο ραδιόφωνο του ΡΑΔΙΟ 9.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η πρόταση του κόμματός του «είναι να παραχωρηθούν για μακροχρόνια μίσθωση και ενδεχομένως τουριστική εκμετάλλευση, τα ακατοίκητα νησιά μας σε παραμεθόριες περιοχές, τα οποία βλακωδώς και αδικαιολογήτως αμφισβητούνται από την Τουρκία, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ιδρυθεί σε αυτά και ένας μικρός οικισμός Ελλήνων. Έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουμε την κυριότητα μας σε αυτά».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό «γιατί δεν κινήθηκε άμεσα, γρήγορα και αποφασιστικά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ» και τόνισε ότι «ήταν λάθος η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ».

Για την εγκατάλειψη του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη είπε ότι ο «Βούλγαρος πρωθυπουργός λειτουργεί σαν κυβερνήτης μιας ακόμη πολιτείας της Αμερικής. Τώρα που δεν θέλει ο αμερικανός, δεν περπατάει το θέμα αυτό. Έτσι μένουμε στο μονόδρομο των τεσσάρων αγωγών της Τουρκίας. Η Αμερική θέλει να έχει τον ενεργειακό έλεγχο της Ευρώπης μέσω της Τουρκίας, γιατί στη παρούσα φάση αυτόν τον έλεγχο τον έχει η Ρωσία. Εμείς ανοίγαμε τον καινούργιο δρόμο Κατάρ-Ισραήλ-Κύπρος- Ελλάδα- Ευρώπη. Η Αμερική θέλει η Τουρκία να έχει το ενεργειακό μονοπώλιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η όλη ουσία της υπόθεσης».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου είναι το φαβορί για τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ, έχει στο μυαλό και στη σκέψη του να πάει σε εκλογές. Με αυτό τον τρόπο θα έχει νωπή εντολή και θα παραδώσει το δακτυλίδι της εξουσίας στο διάδοχο του».