Συνολικό και ηχηρό «όχι» εισέπραξε η κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αίρει περιορισμούς στα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα.
«Η ΝΔ δεν ψηφίζει αυτό το γονατογράφημα, αυτή τη μοναδικής προχειρότητας και ανευθυνότητας πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι με τη φιλοσοφία του ανοίγματος των επαγγελμάτων είναι θετική. Αλλά αυτή η αρχή δεν υπηρετείται από αυτό το νομοσχέδιο», δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς της ΝΔ.
Υποστήριξε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση θέλει να διεκπεραιώσει το ζήτημα γιατί έχει αποφασίσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές» και χαρακτήρισε το νομοθέτημα «κακό» κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει μια προσφιλή της τακτική, ως συνέχεια του κοινωνικού αυτοματισμού, η μια κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον της άλλης».
«Με την κατάργηση όλων των περιορισμών ανοίγει ο δρόμος για όλες τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θα απασχολούν όλους αυτούς του επαγγελματίες για να έχουν μεγαλύτερα οφέλη», τόνισε ο Αγγελος Τζέκης του ΚΚΕ και πρόσθεσε:
«Δεν δεχόμαστε αυτό το ν/σ, όπως δεν δεχτήκαμε και το μνημόνιο. Καλούμε το λαό να μη δεχτεί την πολιτική που τον οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια».
Για «καθεστώς νομοθετικού φαρ ουέστ» έκανε λόγο ο Μάκης Βορίδης του ΛΑΟΣ και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί υπό καθεστώς πανικού. Έχει δεσμευτεί ότι θα το κάνει, όμως δεν μπορεί και τελικά δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στην αγορά».
«Οι περιορισμοί σβήνουν και δεν έχει καμία εγγύηση κανείς από τους επαγγελματίες. Γιατί κρατάτε κλειστά τα χαρτιά σας για το τι θα γίνει με τα Προεδρικά Διατάγματα;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ.