Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας των Σπαρτιατών θα καταθέσει η Ν.Δ., όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα και στα άλλα κόμματα ώστε να γίνει η ένσταση «οργανωμένα».

«Θα το κάνουμε και μακάρι να μπορούμε να συντονιστούμε και με κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε αυτό να γίνει οργανωμένα» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Θα καταθέσουμε υπόμνημα. Και νομίζω ότι εκ των υστέρων η νομοθετική μας πρωτοβουλία δικαιώνεται, στον βαθμό τουλάχιστον που η υπόθεση αυτή εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο. Και νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία, σε ένα κλίμα γενικότερης τοξικότητας, να μπορούμε να συμφωνούμε τουλάχιστον σε κάποια αυτονόητα. Αφού δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολλά άλλα, τουλάχιστον εδώ νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα από κοινού βήμα στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Όχι σε «debate» πολιτικών αρχηγών

Αρνητικά απαντά η κυβέρνηση στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών. «Σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ των κομμάτων. Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα δώσουν τη μάχη», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ντιμπέιτ γίνεται συνεχώς στη Βουλή, όπου ο πρωθυπουργός έχει πολλές παρουσίες σε αντίθεση με προκατόχους του και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Μιλάμε για ευρωεκλογές – είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως ο κ. Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, πρότεινε τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.