Στα… κόκκινα βρίσκεται η πολιτική ένταση με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «To Βήμα» περί μοντάζ στις συνομιλίες το μοιραίο βράδυ που έγινε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το πρωί της Πέμπτης (28/03) έντονα αντιπαρατέθηκαν στον αέρα του ΣΚΑΪ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης με το δημοσιογράφο του σταθμού Άρη Πορτοσάλτε.

«Έχω επίγνωση των όσων λέω και πράττω στον δημόσιο βίο» είπε ο Ν. Φαραντούρης, αναφορικά με το σάλο που έχει ξεσπάσει στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεών του ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας».

Μάλιστα σήμερα επέμεινε στην άποψη ότι είναι «ευχής έργον να παραιτήσεις η ευρωπαία εισαγγελία την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα», συμπληρώνοντας ότι νιώθει: «ενισχυμένος απέναντι στο κόμμα του και στην κοινωνία».

«Δεν νιώθω «αδειασμένος», νιώθω ενισχυμένος απέναντι στην κοινωνία», είπε απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ενοχληθεί από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καταλάβει πού διαφωνούμε», υπογράμμισε και στη συνέχεια τόνισε πως «όταν η εισαγγελική έρευνα προάγει την αλήθεια ή φέρνει στο φως ζητήματα που αφορούν σκάνδαλα και εγκλήματα δε δημιουργούνται πολιτικές εξελίξεις;».

Μάλιστα ο Νίκος Φαραντούρης συμπλήρωσε ότι: «η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει εισαγγελείς από όλα τα κράτη-μέλη, που όταν διαλευκάνουν υποθέσεις προχωράνε την έρευνά τους και εκθέτουν κυβερνήσεις που παρακωλύουν το έργο τους».

Στη συνέχεια ανάφερε ότι «στον Σαρκοζί πέρασαν βραχιολάκι από την έρευνα της εισαγγελίας», επισημαίνοντας πως «σας περνάει από το μυαλό ότι ο Άρειος Πάγος μπορεί να κάνει λάθος; Αυτό λέμε μπορεί να κάνει λάθος. Οι Ευρωπαίοι δικαστές συμπλέκουν και συνεργάζονται με τους εθνικούς εισαγγελείς. Αμφότεροι όταν διερευνούν σκάνδαλα και διαφωτίζουν πτυχές που συσκοτίζονται, μπορούν να οδηγήσουν σε εξελίξεις και παραιτήσεις της κυβέρνησης».

«Η ευρωπαϊκή εισαγγελία είναι θεσμικό όργανο που συμμετέχουν εισαγγελείς από όλα τα κράτη. Αν η έρευνα οδηγήσει σε αποκαλύψεις που οδηγούν σε απομονιμοποίηση οποιαδήποτε κυβέρνηση, η λαϊκή ετυμηγορία είναι η αρμόδια», τόνισε.

Οι νέα τοποθέτηση του Νίκου Φαραντούρη προκάλεσε την «έκρηξη» του Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος μίλησε για «χυδαίο λαϊκισμό».

«Σχολιάζω κατά πρόσωπο τις δηλώσεις σας, εκπροσωπείτε τον χυδαίο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που θα συσπειρώσει την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε πως «Θα προτιμούσα να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, δεν θα ανεχτώ προσωπικούς χαρακτηρισμούς».