Στο θέμα του ελέγχου της δικαιοσύνης εάν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επανέλθει στην εξουσία, προκειμένου κάποια «τρωκτικά» και «κοπρόσκυλα» να πάνε φυλακή, επανήλθε ο βουλευτής Χανίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης.

Ειδικότερα, σε βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, ο κ. Πολάκης εμφανίζεται να στρέφεται σε δημόσια ομιλία του κατά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, λέγοντας πως «ο διευθύνων της ΔΕΗ των 360.000 ευρώ τον χρόνο, που έχει φάει και 15, 20 εκατομμύρια μετοχές μαζί με τους διευθυντές και τα τρωκτικά και τα κοπρόσκυλα…». Σε εκείνο το σημείο τον διακόπτει μια κυρία από το ακροατήριο που τον ρωτάει «φυλακή θα τους βάλουμε ποτέ;», με τον βουλευτή να απαντά πως «αν αλλάξουμε τη δικαιοσύνη ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι», προσθέτοντας πως «η σωστή απάντηση αυτή είναι», κάτι που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τους παρισταμένους της εκδήλωσης.

Θυμίζουμε ότι πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019 ο κ. Πολάκης είχε μιλήσει ξανά για φυλακίσεις, λέγοντας πως «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», ενώ πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριου του 2023, είχε προχωρήσει επίσης σε απειλές κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ κάνοντας σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις φωτογραφίες τους.