Aπό «εντατικές διαβουλεύσεις» κύλησε το Σαββατοκύριακο για την ομάδα των 9+2 για τη συγκρότηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής από την Τετάρτη και εξής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Πρώτο βήμα η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, επικεφαλής της οποίας φέρεται να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα εξάλλου ξεκινά με το προνόμιο να έχει στις τάξεις της έμπειρα στελέχη και πρώην υπουργούς σε κρίσιμους τομείς, όπως οι Αλέξης Χαρίτσης και Ευκλείδης Τσακαλώτος στην οικονομία, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στην εργασία, η Πέτη Πέρκα στην ενέργεια, η Θεανώ Φωτίου στο κοινωνικό κράτος και η Μερόπη Τζούφη στην παιδεία.

Μιλώντας, χθες στον ΑΝΤ1, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε φθορά και απαξίωση και το ΠΑΣΟΚ σε στασιμότητα. Ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε με ακάλυπτη επιταγή: είπε ότι αν βγει, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη και σήμερα χάνει από τον Ανδρουλάκη. Εμείς δεν θα κάνουμε εμφύλιο ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τον Κασσελάκη».

Αλέξης Χαρίτσης: Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά βαθιά πολιτικό

Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις διεργασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μίλησε το πρωί της Δευτέρας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

«Πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια. Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη».

«Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο».

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο καρέκλες, θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό.

«Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο, που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου, που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια».