Μια ελληνική ταινία, το Wasted Youth, που μιλά για μια πόλη σε κρίση, την Αθήνα, γυρισμένη από τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο με την αίσθηση του επείγοντος, όχι μόνο διαγωνίζεται αλλά και εγκαινιάζει επίσημα την 40η διοργάνωση του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, στις 26 Ιανουαρίου.

Ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης κωμωδίας Bank Bang, συνυπογράφει με τον γερμανό Jan Vogel, το σενάριο και την σκηνοθεσία του Wasted Youth.

Η ταινία επιλέχτηκε από το κορυφαίο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ γιατί λειτουργεί «σαν ένας βίαιος (ακατέργαστος) οδηγός της Αθήνας του σήμερα και σε πείθει μέσα από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ψυχολογία και τα προβλήματα των οποίων είναι τελείως αληθινά. Η ταινία σκιαγραφεί με διακριτικό τρόπο τη σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τις αρχές, ανάμεσα στις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική πραγματικότητα», σχολιάζει ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Ρούντερ Γουόλφσον.

Στο Wasted Youth, παίζουν οι: Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μαρία Σκουλά, Μαρία Κυρόζι, Σύλλας Τζουμέρκας,Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννης Οικονομίδης και οι ερασιτέχνεςνεαροί Χάρης Μάρκου, Αρθούρος Κιβίλιοφ και Τζέισον Ουάστορ.