Ένα απαιτητικό πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή του Νίκου Θωμά κλήθηκαν στο επεισόδιο της Τρίτης (4/4) να μαγειρέψουν οι έξι υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 2023.

Πανσέτα με ζωμό μπέικον, σελινόριζα εκραζέ και τζελ πορτοκάλι έπρεπε για την ακρίβεια να φτιάξουν οι διαγωνιζόμενοι που είχαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας, με τον τροχό της τύχης και τα ζευγαρώματα, προκειμένου να κερδίσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι. Ο λόγος για τους Μαρία Λαζαρίδου και Μαρία Μπέη, Παύλο και Γρηγόρη, Δημήτρη και Άγγελο που θα διαγωνίζονταν και στη δοκιμασία αποχώρησης σε ζεύγη.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψε στο MasterChef 2023 ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, που μαζί με το μαγειρικό του ζευγάρι, τον Παύλο, βρέθηκαν εκ νέου να μαγειρεύουν για τη δοκιμασία.

Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής τους ο Γρηγόρης είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, αφού έκοψε το δάχτυλό του! Πώς συνέβη το ατύχημα; Κόλλησε το μαχαίρι στο ζαχαρωμένο παστέλι και του έσπρωξε τα δάχτυλα μπροστά.

Αμέσως επενέβη ο διασώστης βοηθώντας τον Γρηγόρη που είχε ασπρίσει. Στο πλατό προκλήθηκε πανικός όταν ο Γρηγόρης έχασε στιγμιαία τις αισθήσεις του, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν πανικόβλητοι. Όπως ήταν λογικό η δοκιμασία «πάγωσε» για λίγα λεπτά με τον Σωτήρη Κοντιζά να ζητάει από τους παίκτες να σταματήσουν ό,τι έκαναν.

Λίγη ώρα μετά ο Γρηγόρης επέστρεψε στο πόστο του, με τους κριτές να τον ρωτούν αν όντως μπορεί να μαγειρέψει, συνεχίζοντας τη δοκιμασία από εκεί που έμεινε και δίνοντας πέντε έξτρα λεπτά στους διαγωνιζόμενους.

«Θέλω να δηλώσω ένα amber alert αν κάποιος βρει το μισό δάκτυλο να μου το φέρει να το ξανακολλήσω γιατί θα έχουμε πρόβλημα!», είπε με χιούμορ ο Γρηγόρης.

Ποιο ζευγάρι είχε το χειρότερο πιάτο αντιγραφής;

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γρηγόρη Γιαννόπουλου «πάγωσε» τους πάντες στο πλατό του MasterChef 2023.

Μετά την άμεση παρέμβαση των διασωστών, οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, ο νεαρός διαγωνιζόμενος ήταν σε θέση να λάβει μέρος στη δοκιμασία αποχώρησης.

Σε μια απαιτητική μαγειρική μονομαχία, ο Γρηγόρης μαζί με τον παρτενέρ του Παύλο, αντιμετώπισε τα ζευγάρια Μαρία Λαζαρίδου – Μαρία Μπέη και Άγγελο Τσιγκάκο – Δημήτρη Πολιτάκη.

Το ζευγάρι που θα συγκέντρωνε τη χαμηλότερη βαθμολογία θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Στέφανου Χίλα, του «εισβολέα» από τον πέμπτο κύκλο του MasterChef, που επιθυμούσε διακαώς μια δεύτερη ευκαιρία στον μαγειρικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία των κριτών, το χειρότερο πιάτο αντιγραφής ανήκε στη δυάδα Παύλος – Γρηγόρης, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς.