Η γυναίκα-ορόσημο υπέρ των αμβλώσεων και η επιθανάτια ομολογία της: Με πλήρωσαν για να ταχθώ κατά

Το ντοκιμαντέρ που αναμένεται να συζητηθεί


MEDIA
12:31
20/05/2020
Η γυναίκα-ορόσημο υπέρ των αμβλώσεων και η επιθανάτια ομολογία της: Με πλήρωσαν για να ταχθώ κατά
18
loading

Η Νόρμα Μακόρβεϊ, η γυναίκα που έγινε γνωστή ως «Jane Roe» στην υπόθεση Roe v. Wade, η οποία οδήγησε στην απόφαση-ορόσημο για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων που εξέδωσε το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, είπε πως είχε πει ψέματα, όταν είχε αλλάξει στρατόπεδο και είχε ενταχθεί στο κίνημα κατά των αμβλώσεων, και εξήγησε πως την πλήρωσαν για να το κάνει.

Σ' ένα νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο γυρίσθηκε πριν από τον θάνατό της το 2017 και πρόκειται να προβληθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου,, η Μακόρβεϊ κάνει μια «επιθανάτια ομολογία», όπως την αποκαλεί.

«Πήρα τα χρήματά τους και με πήγαν μπροστά στις κάμερες και μου είπαν τι να πω. Το έκανα και μάλιστα καλά. Είμαι καλή ηθοποιός. Αν μια νέα γυναίκα θέλει να κάνει άμβλωση, δεν με αφορά. Γι' αυτό το λένε επιλογή» λέει μπροστά στην κάμερα.

Το ντοκιμαντέρ «AKA Jane Roe» θα μεταδοθεί την Παρασκευή από το καλωδιακό κανάλι FX, όμως οι τηλεοπτικοί συντάκτες το είδαν νωρίτερα.

Ακολουθεί τα πολυτάραχα νιάτα της Μακόρβεϊ, περιγράφει το πώς έγινε το δημόσιο πρόσωπο του δικαιώματος στην άμβλωση, καθώς και τη μεταστροφή της στα χρόνια του 1990, όταν ανακοίνωσε πως βαπτίσθηκε αναγεννημένη χριστιανή και έκανε εκστρατεία κατά των αμβλώσεων.

Το ντοκιμαντέρ γυρίσθηκε τους τελευταίους μήνες της ζωής της και πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 69 ετών το 2017 στο Τέξας.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 ήταν για δεκαετίες το επίκεντρο μιας διχαστικής συζήτησης περί πολιτικής, νόμου και ηθικής.

Ο αιδεσιμότατος Ρόμπερτ Σενκ, ένας από τους ευαγγελικούς πάστορες που εργάσθηκαν με την Μακόρβεϊ μετά την μεταστροφή της στον χριστανισμό στα μέσα των χρόνων του 1990, εξεπλάγη όταν είδε τη συνέντευξή της στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ.

Ο Σενκ είπε ότι το κίνημα κατά των αμβλώσεων εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες της για τους δικούς του σκοπούς και παραδέχθηκε πως η Μακόρβεϊ πληρωνόταν για τις εμφανίσεις της για λογαριασμό του κινήματος αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

«Αυτό που κάναμε με την Νόρμα ήταν πολύ αντιδεοντολογικό» λέει ο Σενκ στο ντοκιμαντέρ.

Σε μια χωριστή ανάρτιση χθες στο μπλογκ του, ο Σενκ έγραψε πως ελπίζει ότι ο κόσμος θα δει το «AKA Jane Roe».

«Θα με δείτε να εκφράζω βαθιά λύπη για το πώς ηγέτες του κινήματος (όπως εγώ) κακομεταχειρισθήκαμε την Νόρμα. Το όνομα και η φωτογραφία της έφεραν πολλά δολάρια στην οργάνωσή μου και σε πολλές άλλες, όμως τα χρήματα που της δώσαμε ήταν λίγα. Προσπάθησα αρκετές φορές να το διορθώσω με ένα επιπλέον τσεκ, αλλά η συναλλαγή ουδέποτε ήταν δίκαιη», έγραψε στο μπλογκ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες […] Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  (1/4) Ο άνθρωπος δεν ήρθε τυχαία σε αυτή την ζωή.Ούτε ο σκοπός της ζωής του είναι να φάει,να πιει να κάνει σεξ και να πεθάνει και μετά να χαθεί για πάντα. Ο Θεός είναι δημιουργημένος με τελειότητα και σοφία και με αιώνιο προορισμό. Αυτός που δημιούργησε τον άνθρωπο όμως τον άφησε ελεύθερο να επιλέξει αν θέλει να ακολουθήσει την δικαιοσύνη και την αλήθεια ή αν προτιμά τα ψέματα και τα πρόσκαιρα οφέλη που του προσφέρει η αμαρτία και η αδικία.
  Δυστυχώς οι πρώτοι δύο άνθρωποι που υπήρξαν ο Αδάμ και η Εύα προτίμησαν να πιστέψουν στα ψέματα του διαβόλου ότι δηλαδή δεν υπάρχουν συνέπειες αν κάνουν την αμαρτία αλλά και από τότε δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι πιστεύουν το ίδιο ότι δηλαδή μπορούν να αμαρτάνουν και να κάνουν ότι αδικία και πονηρία θέλουν και δεν θα έχουν ποτέ συνέπειες.
  Ο Ιησούς Χριστός όπως είπε [Λοιπόν, μη τους φοβηθείτε· επειδή, δεν είναι τίποτε σκεπασμένο που δεν θα ξεσκεπαστεί· και κρυφό, που δεν θα γίνει γνωστό] Ματθαίος Ευαγγέλιο 10:26.
  Ο Ιησούς Χριστός είπε πως ότι κάνει ή σκέφτεται ο άνθρωπος μια μέρα θα το βρει μπροστά του και θα δώσει λόγο τόσο για τις αδικίες που έκανε όσοι και για το καλό που μπορούσε να κάνει και δεν το έκανε.

 2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες […] Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  (2/4) Τότε όλοι οι άνθρωποι θα κριθούν με αλήθεια και δικαιοσύνη από Αυτόν που τους δημιούργησε και τους ηθικούς νόμους επάνω στους οποίους έχτισε το σύμπαν.
  Αλλά ας δούμε και τι λέει η Αγία Γραφή για το θέμα τόσο του γάμου όσο και το σεξ και την ηδονή που έχει ο άνθρωπος αλλα και για τις εκτρώσεις.
  Ο Θεός ευλόγησε το πρώτο ζευγάρι που ήταν ο Αδάμ και η Εύα με τα εξής λόγια [28 και τους ευλόγησε ο Θεός· και είπε σ\' αυτούς ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε και γεμίστε τη γη, και κυριεύστε την..] Γένεση 1:28.
  Έτσι λοιπόν ο Θεός ευλόγησε την αναπαραγωγή και την γέννηση παιδιών. Ο Θεός ευλόγησε ακόμα και την ηδονή που αισθάνεται ο άνθρωπος όταν εκτελεί το θέλημα του Θεού δηλαδή την απόκτηση παιδιών. Το σεξ και η ηδονή που αισθάνεται ο άνθρωπος από αυτό είναι κάτι καλό και ευλογημένο όταν όμως ο άνθρωπος σέβεται και τον σκοπό που έδωσε ο Θεός αυτήν την ηδονή , για να εκπληρωθεί το θέλημα Του να γεμίζει η Γη με ανθρώπους. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο άνθρωπος σκέφτεται πονηρά και θέλει τα δώρα του Θεού (στην προκειμένη περίπτωση το σεξ και την ηδονή) χωρίς όμως να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του δηλαδή την γέννηση παιδιών. Έτσι για τον Θεό που έφτιαξε τους φυσικούς νόμους αλλά και δίνει την ζωή σε κάθε άνθρωπο είναι μεγάλη αμαρτία και η έκτρωση , δηλαδή η δολοφονία ενός παιδιού που δεν έχει βγει ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του και είναι εντελώς αδύναμο να υπερασπισθεί τον εαυτό του .

  1. avatar Περίεργος.

   Σε ποιόν τα είπε αυτά ο θεός,υπάρχουν αυτήκοοι μάρτυρες;

   1. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή. Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    (1/2) Πολύ καλή ερώτηση. Αυτά τα είπε κάποιος που ήταν παρόν στην δημιουργία του πρώτου ανθρώπου και μας το είπε αυτό με τα εξής λόγια [56 Ο Αβραάμ, ο πατέρας σας, είχε αγαλλίαση να δει τη δική μου ημέρα· και είδε, και χάρηκε. 57 Οι Ιουδαίοι, λοιπόν, είπαν σ\' αυτόν: Ακόμα 50 χρόνια δεν έχεις, και είδες τον Αβραάμ;
    58 Ο Ιησούς είπε σ\' αυτούς: Σας διαβεβαιώνω απόλυτα: Πριν γίνει ο Αβραάμ εγώ είμαι.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 8:56-58. Ο Ιησούς δεν είπε απλά εγώ υπήρχα και πριν από τον Αβραάμ που έζησε περίπου το 2000 πΧ αλλά είπε [ Εγώ είμαι] δηλαδή ο Ιησούς είναι αυθύπαρκτος και υπάρχει σε κάθε στιγμή του χρόνου και πριν από το χρόνο. Αυτό μόνο ο Θεός μπορεί να το πει. Επίσης η Αγία Γραφή μας λέει [26 Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα, σύμφωνα με τη δική μας ομοίωση·] Γένεση 1:28. Ο Πατέρας Θεός εδώ χρησιμοποιεί πληθυντικό. Ο Θεός δεν απευθύνεται σε κάποιον άγγελο αλλά στον Ιησού Χριστό που τότε ήταν γνωστός ως ο Λόγος. Αυτός λοιπόν ο Λόγος έγινε άνθρωπος, ο Ιησούς Χριστός το ιστορικό πρόσωπο που γνωρίζουμε για να σταυρωθεί για την σωτηρία μας. Ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε από αδυναμία αλλά από αγάπη. Ο Ιησούς μπορούσε να πει στην ύλη [ Διαλύσου ] και όλο το σύμπαν να γινόταν μόρια σκόνης. Αντί αυτού ο Ιησούς είπε [34 Και ο Ιησούς έλεγε: Πατέρα, συγχώρεσέ τους· επειδή, δεν ξέρουν τι κάνουν.] Λουκάς Ευαγγέλιο 23:34. Και επειδή ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια γι αυτό και υπάρχει ακόμα και σήμερα ζωή στην Γη.

   2. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες […] Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

    (2/2) Και επειδή ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια γι αυτό και υπάρχει ακόμα και σήμερα ζωή στην Γη, γι αυτό γεννηθήκαμε και εσύ και εγώ για να γνωρίσουμε ποιος πραγματικά είναι ο Ιησούς Χριστός , τι ακριβώς έκανε επάνω στο σταυρό ώστε να μπορούμε να σωθούμε και να περάσουμε την αιωνιότητα μαζί του.
    Και για να μην έχεις αμφιβολία αν ο Ιησούς έλεγε την αλήθεια ο Ιησούς μας διαβεβαίωσε [6 Ο Ιησούς λέει σ\' αυτόν: Εγώ είμαι ο δρόμος, και η αλήθεια, και η ζωή· κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον διαμέσου εμού] Ιωάννη 14:6.
    Εύχομαι οι ερωτήσεις σου να μην είναι μονο ρητορικές αλλά να σε ενδιαφέρει η αλήθεια πίσω από τα γεγονότα και όταν την βρεις να είναι πρόθυμη η καρδιά σου να αφήσει οτιδήποτε άλλο κάνει και να ακολουθήσει αυτήν την αλήθεια. Γιατί το ψέμα είναι από το διάβολο και καταστρέφει αιώνια ενώ η αλήθεια είναι από τον Θεό καθώς ο ίδιος ο Ιησούς είναι η ίδια η αλήθεια και σώζει αιώνια.

 3. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες […] Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  (3/4) Γι αυτό και ο Θεός της Αγίας Γραφής προτρέπει όσους πιστεύουν σε Αυτόν [ άνοιγε τον στόμα σου υπέρ του άφωνου,… και υπερασπίσου αυτόν που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του] Παροιμίες 31:8-9.
  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι της θρησκείας που δεν ακολουθούν τα λόγια του Ιησού Χριστού που είναι γραμμένα μέσα στο Ευαγγέλιο και αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος αρκεί να μελετήσει με προσοχή και ανοικτή και ειλικρινή καρδιά την Καινή Διαθήκη.
  Το ότι όμως υπάρχουν υποκριτές άνθρωποι της θρησκείας αλλά και εκμεταλλευτές της πίστης και της άγνοιας των ανθρώπων για τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής και του τι θέλει ο Ιησούς Χριστός από όλους τους ανθρώπους που φέρουν τον όνομα Του και λέγονται Χριστιανοί αυτό δεν ακυρώνει το έργο του Ιησού Χριστού που σταυρώθηκε από αγάπη για εμάς και την σωτηρία μας και αναστήθηκε για να μας δώσει αιώνια ζωή. Αν εσύ θα ήθελες λάβεις αυτό το δώρο που λέγεται συγχώρεση των αμαρτιών και αιώνια ζωή κάνε αυτό που λέει η Αγία Γραφή για την σωτηρία σου [ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· 10 επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία] Ρωμαίους επιστολή 10:9-10.

 4. avatar Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να σώσει αμαρτωλούς &όχι να τους καταδικάσει.Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αμαρτωλός έλα σήμερα στον Χριστό&Αυτός θα σε συγχωρέσει&θα σου δώσει αιώνια ζωή.Δες […] Μελέτα την Καινή Διαθήκη.

  (4/4) Μην αφήσεις την ευκαιρία για να σωθείς αιώνια να πάει χαμένη ούτε να αναβάλεις την απόφαση σου για κάποια άλλη φορά. Γιατί η Αγία Γραφή λέει πως το τώρα σου ανήκει, για το αύριο δεν ξέρεις αν θα έχεις την δυνατότητα να μετανοήσεις και να επικαλεστείς τον Ιησού Χριστό της Καινής Διαθήκης και την χάρη Του για να σωθείς και να έχεις ειρήνη ψυχής και βεβαιότητα αιωνίου ζωής.

  Καλό είναι να καταλάβουμε όλοι πως αυτά που είπε και δίδαξε ο Ιησούς Χριστός είναι αλήθεια , είναι λόγια Θεού και θα όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα είπε ο Ιησούς Χριστός. Ο Ιησούς είπε το εξής [35 Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, τα λόγια μου όμως δεν θα παρέλθουν.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 24:35 πράγμα που σημαίνει πως ότι βλέπουμε γύρω μας μια μέρα θα πάψει να υπάρχει αλλά τα λόγια του Ιησούς Χριστού θα ισχύουν για πάντα. Και είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος που παίρνει τα λόγια του Ιησού Χριστού στα σοβαρά και οικοδομεί την ζωή του επάνω στις πνευματικές αρχές και στις αξίες που δίδαξε ο Ιησούς.

 5. avatar Θρίαμβος !

  οι φεμινίστριες νίκησαν τα αγέννητα μωρά !

 6. avatar Labri

  ΚΑΛΑ ..ΕΊΝΑΙ ΟΡΌΣΗΜΟ ΑΥΤΉ Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ; ΠΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;;;; ΝΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΕ. ΛΕΕΙ ΓΝΩΜΗ........ΣΤΡΑΒΗ Η ΣΩΣΤΗ. ....ΞΕΠΟΥΛΗΘΙΚΕ . ΑΦΟΥ ΚΑΡΠΩΘΗΚΕ ΤΑ ΑΡΓΎΡΙΑ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΊΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΆ ΤΗΣ ΛΗΜΈΡΙΑ . ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΓΎΡΙΣΕ ΤΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ....ΑΝ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ.ΠΡΟΣΈΧΕΙ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΈ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΦΡΙΚΤΌ ΑΥΤΟ ΔΗΛΗΜΑ .ΚΑΙ ...ΛΙΓΗ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ .ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ .ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΌ. ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΛΗ... ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ..ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ,ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΌΤΕΡΟ. Η ΚΑΤΆΛΗΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΦΟΝΟΣ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΟΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΙΔΕΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ .....ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ.

 7. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

  Οπως πληρώνονται εδώ γνωστές θεούσες-θεούσοι,για να δηλώσουν οτι θα \"κοινωνήσουν\".

  1. avatar Ηλίας Κ.

   Καί οι γνωστοί [...] γιά γράφουν κατά τής Κοινωνίας!

 8. avatar Ch12:53-1

  Καλησπέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Άμβλωση =Φόνος =Δολοφονία εκ προμελέτης. Ηθικοί αυτουργοί και οι Δύο 2.Δυστηχως η γυναίκα δεν στέκεται αντάξια των περιστάσεων αυτών. Ο άνδρας είναι Εαυτούλης, μέσα στις ηδονές και στα πάθη του. Και βλέπει την γυναίκα πάντοτε, ένα σκεύος ηδονής, άτομο δεύτερης κατηγορίας.

  1. avatar Καλησπέρα

   Οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε ενάντια στις αμβλώσεις, οι οποίες είναι ένα σύμπτωμα της απομάκρυνσης των πιστών από την εκκλησία. Ο επανακαθορισμός της σχέσης των ανθρώπων με το Χριστό μέσω της βοήθειας των πνευματικών μας είναι αναγκαίος

   1. avatar Αθεος

    Εμείς εχουμε διαφορετική γνώμη.

   2. avatar Κούλα

    Σε ρωτήσαμε;

  2. avatar η γυναίκα δε

   ως [...], κάνει τον άνδρα ώρες - ώρες να βράζει στο ζουμί του

  3. avatar 1

   Οι γνώμες είναι σαν τη ..μύτη,ο καθένας εχει από μία.

   1. avatar Η δική σου

    Τρέχει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει