Η κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» του Mega συνάντησε τη Μαρία Κίτσου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δυο φορές που νόσησε με κορονοϊό ενώ αποκάλυψε τι ακριβώς έκανε τον έναν χρόνο που έμεινε εκτός τηλεοπτικού τοπίου μετά το τέλος των «Άγριων Μελισσών». Για την απόφαση που είχε πάρει, να απέχει επαγγελματικά έναν χρόνο, ανέφερε: «Είχα αποφασίσει να καθίσω τον χειμώνα. Να ξεκουραστώ μετά από 3 χρόνια εντατικών γυρισμάτων και θεάτρου. Οπότε κάθισα, συντονίστηκα, βρήκα το κέντρο μου, ταξίδεψα, διάβασα, είδα θέατρο, είδα ταινίες. Αφού κάποια στιγμή βαρέθηκα, λέω “τώρα θέλω να δουλέψω, δεν μπορώ”. Γύρισα την Ισπανία, μου αρέσει αυτή η σύνδεση που έχουν οι Ισπανοί, με το πάθος, το πόθο, τον θάνατο. Κουβαλάει μεγάλη ιστορία, είναι μία ενστικτώδης χώρα».

Προσθέτοντας ανέφερε πως: «Δεν άνοιξα την τηλεόραση. Δεν είδα τίποτα δυστυχώς, αλλά ήθελα να αποτοξινωθώ τελείως. Αυτή την χρονιά έβγαλα ψυχικό φορτίο από πάνω μου, που είναι το σημαντικότερο. Φρόντισα τον εαυτό μου, οπότε θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμο διάλειμμα. Καταλαβαίνεις ότι σηκωνόμουν από τις έξι και μισή το πρωί και γύριζα δώδεκα το βράδυ σπίτι και έπρεπε να διαβάσω δύο ώρες επιπλέον. Κοιμόμουν τρεις με τέσσερις ώρες την ημέρα».

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, είπε: «Έπαθα δύο φορές covid. Η δεύτερη φορά με ισοπέδωσε. Δυστυχώς από πέρυσι τον Ιούλιο που αρρώστησα δεν έχω ξαναβρεί την γεύση και την όσφρηση μου. Μπορώ να γευτώ γλυκό, ξινό, αλμυρό, καυτερό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι τρώω. Δεν μυρίζω τα λουλούδια, δηλαδή να πάρει φωτιά το σπίτι μου και να γεμίσει καπνό, θα το πάρω χαμπάρι από τον καπνό δεν θα το μυρίσω. Μου λένε ότι παίρνει χρόνο, αλλά θα φύγει. Εγώ για να μην έχω φρούδες ελπίδες, λέω πως έτσι θα είναι απ’ εδώ και πέρα και αν τύχει το καλό, έτυχε».

«Το τηλέφωνό μου χτυπούσε για δουλειές, αλλά ήμουν τόσο αποφασισμένη να μην κάνω τίποτα, που δεν με δελέασε κάτι. Ρωτούσα από περιέργεια περί τίνος πρόκειται» θα απαντήσει, όταν ερωτήθηκε για το εάν είχε επαγγελματικές προτάσεις.

Ερωτηθείσα για το εάν θα έβαζε σε δεύτερη μοίρα για έναν κεραυνοβόλο έρωτα τη δουλειά της, εξήγησε: «Για μένα ο έρωτας παίζει τον πρώτο ρόλο, αλλά και η δουλειά το ίδιο. Δεν ξέρω αν θα άφηνα μια δουλειά που πιστεύω και λατρεύω για τον έρωτα. Ο έρωτας πάντα με ανέβαζε, με έβγαζε από τα σκοτάδια μου, μόνο καλό μου έκανε. Μπορεί και να μην έχω φροντίσει την προσωπική μου ζωή όσο τη δουλειά. Με άφησα εκτεθειμένη και απροστάτευτη, αλλά αποφάσισα να μην εξαντλώ τον εαυτό μου, να μην φτάνω στα όρια μου, θα λέω τα “όχι” μου, θα με προστατεύω, θα λέω μέχρι εδώ, ως εδώ. Αποφάσισα να κάνω ψυχοθεραπεία κάθε εβδομάδα, έκανα και παλαιότερα, αλλά την άφησα λόγω έλλειψης χρόνου και παραμέλησης του εαυτού μου».

Τι είπε η Μαρία Κίτσου για την περιπέτεια υγείας της μητέρας της

Επίσης, η Μαρία Κίτσου αποκάλυψε πως πέρυσι κόντεψε να χάσει την μητέρα της. Όπως ανέφερε, επειδή της έτυχαν όλα μαζί, γέμισε το σώμα της με ψωρίαση: «Έχοντας χρόνο, μιλήσαμε πολύ ειλικρινά με τη μητέρα μου, είπαμε πράγματα που πονούσαν, τα δεχτήκαμε, ζητήσαμε συγγνώμες, αυτό που έγινε ήταν μεγάλη ευλογία. Πέρσι πήγα να χάσω τη μητέρα μου, ήταν πολύ σοβαρά και οριακά με την υγεία της και αυτό με συγκλόνισε, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να γίνει καλά. Η μητέρα μου δεν έχει ακόμη επανέλθει πλήρως, έχει διάφορα θέματα υγείας. Αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα μπορούσα να τη χάσω είχα τρελαθεί. Μου είχαν τύχει όλα μαζί, γυρίσματα, πρόβες, μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο, έτρεχα για όλα, γέμισε το σώμα μου με ψωρίαση, την έχω ως αυτοάνοσο από παιδί. Γέμισα παντού, όλο μου το σώμα. Άρχισα ειδικές ενέσεις για την ψωρίαση και έχω καθαρίσει, είναι θέμα ψυχοσωματικό από το άγχος και τη στενοχώρια».