Με αφορμή την παράσταση Ποντικοπαγίδα στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν» την Τετάρτη (23/11). Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στους ψυχαναγκασμούς του, δήλωσε πως είναι προληπτικός ενώ αναφέρθηκε και στη φοβία που έχει για τις… ακρίδες.

«Τα τελευταία χρόνια νομίζω πως η μεγαλύτερη μου δύναμη είναι η υπομονή ενώ η μεγαλύτερη μου αδυναμία τα γλυκά. Ένας ψυχαναγκασμός που έχω στο σπίτι είναι πως… θέλω να υπάρχει ακαταστασία. Η τάξη με ταράζει και δεν την μπορώ» ανέφερε αρχικά ο Μάριος Αθανασίου.

«Δεν μου αρέσει η τακτοποίηση, ειδικά στον προσωπικό μου χώρο δεν την θέλω. Δυστυχώς μένω με άλλους ανθρώπους και γι’ αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ γιατί όλοι θέλουν να υπάρχει τάξη παντού» είπε ο ηθοποιός.

«Είμαι προληπτικός»

«Επειδή είμαι προληπτικός, όταν έχω πρεμιέρα ή κάτι σημαντικό ή οτιδήποτε, πρέπει να κάνω συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Δηλαδή άκολουθεί όλο μια γραμμή και μια ιεροτελεστία. Το τι θα κάνω, πότε θα κάνω μπάνιο, πώς θα ντυθώ, πώς θα έρθω στο θέατρο, τι θα κάνω, πότε θα ποιο καφέ είναι όλα συγκεκριμένα. Αυτός είναι και ο ψυχαναγκασμός, ο οποίος ξεκινάει από τις προλήψεις μου αλλά είναι ψυχαναγκαστικό. Και άλλα πολλά ψυχαναγκαστικά, έχω διάφορα πράγματα, όλα προσπαθώ γενικά να τα κάνω με πρόγραμμα. Αν δεν έχω τέτοιο πρόγραμμα και δεν κάνω ψυχαναγκασμούς, δεν πρόκειται να το βγάλω» τόνισε ο Μάριος Αθανασίου ενώ πρόσθεσε πως: «Φοβάμαι τις ακρίδες, έχω ακριδοφοβία».