«Γα…ται η Αμερική» φώναξε ο Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ των Green Day στη διάρκεια συναυλίας του, λέγοντας ακόμη ότι «αποκηρύσσει την υπηκοότητά του» μετά την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, η οποία απαγορεύει τις αμβλώσεις στη χώρα. Με ψήφους 6-3 της συντηρητικής πλειοψηφίας το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τον υποστηριζόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νόμο του Μισισίπι που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης.

Ο 50χρονος Άρμστρονγκ είπε τα παραπάνω στη διάρκεια συναυλίας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Λονδίνο, λέγοντας στο κοινό: «Υπάρχουν πολλοί γα…μένοι ηλίθιοι στον κόσμο».

Είπε επίσης στους θαυμαστές του συγκροτήματος ότι θα μετακομίσει στη Βρετανία, με τον κόσμο να αντιδρά με χειροκροτήματα.

Τα σχόλια του Άρμστρονγκ έγιναν μετά την απόφαση να απαγορευτεί το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ύστερα από 50 χρόνια στις ΗΠΑ, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Γα…ται η Αμερική. Αποκηρύσσω την υπηκοότητά μου. Έρχομαι εδώ», είπε ο Άρμστρονγκ. «Υπάρχουν πολλοί γα…μένοι ηλίθιοι στον κόσμο για να πάω πίσω σε αυτή την άθλια, γα…μένη δικαιολογία για χώρα».

«Δεν αστειεύομαι, θα ακούτε πολλά από εμένα τις επόμενες ημέρες», συνέχισε.