«Με χρησιμοποίησε η κυρία Γκιωνάκη», αναφέρει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο Ανδρεούλης Ευαγγελόπουλος με αφορμή τη θεατρική παράσταση για τη ζωή της νονάς του, Γαβριέλλας Ουσάκοβα, αλλά και τα δημοσιεύματα που θέλουν την πρωταγωνίστρια της, Πωλίνα Γκιωνάκη, να μιλά για το ρόλο της.

Το μοναδικό βαφτιστήρι της Γαβριέλλας Ουσάκοβα, όπως λέει, δεν μπορεί να δεχτεί ότι «κάποιοι βγάζουν χρήματα στην πλάτη της νονάς μου». «Κάποιοι που δεν τη γνώρισαν καθόλου», υποστηρίζει. Και τονίζει ότι θα προβούν σε αγωγές και μηνύσεις για να αποκατασταθεί η αλήθεια του ονόματός της. «Δεν μπορεί η κυρία Γκιωνάκη να τη σκοτώνει κάθε Πέμπτη στο θέατρο», έρχεται να συμπληρώσει.

«Ετοιμάζομαι να γράψω ένα ιντερνετικό βιβλίο. Εγώ ξέρω πάρα πολλά πράγματα για την Γαβριέλλα. Υπάρχουν πάρα πολλά μυστικά της που δεν τα γνωρίζει κανείς», αναφέρει ο κ. Ευαγγελόπουλος για την νονά του, τη Γαβριέλλα Ισάκοβα, ίσως τη διασημότερη πόρνη.

«Με εκμεταλλεύτηκε η Γκιωνάκη»

«Η κυρία Γκιωνάκη με χρησιμοποίησε. Δεν ήξερε τίποτα για τη νονά μου και εκμεταλλεύτηκε τα δικά μου πράγματα. Πράγματα που ξέρω εγώ μόνο. Δεν μου είπε ούτε ένα ευχαριστώ και χρησιμοποιεί το όνομα της Γαβριέλλας. Την κάνει παράσταση και την σκοτώνει κάθε Πέμπτη στο θέατρο», λέει ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Και τονίζει: «Πήρε πληροφορίες για τη νονά μου που είναι δικές μου από την ίδια για αποκατάσταση της μνήμης της. Το θέμα μου δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικό. Λόγω της ιδιαίτερης ζωής της νονάς μου, εμείς προσπαθούμε με τους συγγενείς να κάνουμε μια άλλη αποκατάσταση της μνήμης της και όχι να τη βγάζουμε μία πόρνη στη σκηνή με κόκκινα φωτάκια που δεν είχε ποτέ στο σπίτι της η αείμνηστη Γαβριέλλα. Στην παράσταση λοιπόν υπάρχει ένα κόκκινο φωτάκι. Η Γαβριέλλα δεν είχε ποτέ κόκκινα φωτάκια έξω από την πόρτα της».

Σημειώνει δε: «Ποια είναι η αποκατάσταση της νονάς μου; Να τη σκοτώνει κάθε Πέμπτη; Εγώ κλαίω για εκείνη. Εμένα η νονά μου είναι ο άνθρωπός μου. Και θέλω να αποκατασταθεί το όνομά της. Ποια είναι λοιπόν η αποκατάσταση του ονόματός της; Είναι δυνατόν να βγάζει στην παράσταση αυτά τα αίσχη; Καταλαβαίνουμε για ποια γυναίκα μιλάμε; Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στον αντιστασιακό αγώνα και έχει βραβευθεί».

«Η Γκιωνάκη παραπληροφορεί τον κόσμο»

Ο Ανδρεούλης Ευαγγελόπουλος προσπαθεί να αποκαταστήσει το όνομα της νονάς του και γι’ αυτό τάσσεται τόσο κατά της ηθοποιού, Πωλίνας Γκιωνάκη όσο και κατά της παραστάσεως.
«Έχει φτιάξει ένα φυλλάδιο για την παράσταση και έχει πάρει στοιχεία από ένα βιβλίο της νονάς μου. Παραπληροφορεί τον κόσμο, αναφέροντας ότι γεννήθηκε το 1916 ενώ στην πραγματικότητα η Γαβριέλλα έχει γεννηθεί στις 24 Μαΐου 1911.Έχουν πάρει τα φυλλάδιά μου και βγαίνουν μόνοι τους και μιλούν για τη νονά μου».

«Είναι ατάλαντη»

Πιστεύει δε ότι δεν μπορεί να παίξει την νονά του η ηθοποιός, Πωλίνα Γκιωνάκη, γιατί, όπως υποστηρίζει, είναι ατάλαντη, ενώ σημειώνει ότι δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον πατέρα της ηθοποιού, τον αξέχαστο κωμικό, Γιάννη Γκιωνάκη.

«Η νονά μου δεν χώνευε ποτέ τον Γκιωνάκη, έχω κουβεντιάσει ατέλειωτες ώρες μαζί της. Πώς λοιπόν πήγαινε στο θέατρο ενώ δεν τον συμπαθούσε καθόλου; Ποιος τους είπε ότι η νονά μου άκουγε ρεμπέτικα τραγούδια και αγαπούσε τον Τσιτσάνη; Αγαπούσε την Πιαφ, την ξένη κουλτούρα και αγαπούσε πάρα πολύ το θέατρο αλλά όχι το θέατρο με τον Γκιωνάκη», λέει ο Ανδρεούλης Ευαγγελόπουλος.

Τονίζει: «Η μοναδική μου απαίτηση ήταν να μοιράζω ένα φυλλάδιο στον κόσμο με την πραγματική ζωή της Γαβριέλλας για να αποκατασταθεί το όνομά της. Με έβαλε σε μία πολύ μακρινή θέση. Δεν έβγαλε καμία φωτογραφία μαζί μου για να μην χαρακτηριστεί η παράσταση από εμάς. Εμείς είμαστε όμως οι συγγενείς της. Εκείνη ποια είναι και με ποιο δικαίωμα έκανε την παράσταση; Πήρε καμία άδεια; Δηλαδή τι είναι η Γαβριέλλα να βγάζουν στην πλάτη της λεφτά; Για μία ομάδα ανθρώπων, καλώς ή κακώς, η Γαβριέλλα αγιογραφείται και θεωρείται αγία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Εμείς έχουμε το δικαίωμα γιατί είμαστε συγγενείς. Εγώ έχω τα κόκαλα της Γαβριέλας Ουσάκοβα στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας, το γνωρίζει και ο δήμαρχος. Όλος αυτός ο αγώνας έχει γίνει με την κυρία Γκιωνάκη ή τον καθένα που βγαίνει και μιλάει για τη νονά μου χωρίς να τη γνώρισε ποτέ; Στρέφομαι ανοιχτά κατά της κυρίας Γκιωνάκη και κατά της παραστάσεως. Πού είναι το ευχαριστώ της στο όνομά μου;».

Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν θα έλεγε ποτέ «ναι» εάν τον ρωτούσε η ηθοποιός για το ρόλο της στην παράσταση. «Νομίζετε ότι αν μας ζητούσαν την άδεια για να παίξει η κυρία Γκιωνάκη την Γαβριέλλα εμείς θα τη δίναμε; Θεωρείτε ότι πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλη ως ηθοποιός για να κάνει την Γαβριέλλα; Εγώ τη θεωρώ ακατάλληλη για να μιμηθεί ένα τέτοιο πρόσωπο. Μία Μελίνα Μερκούρη θα μπορούσε να παίξει την Γαβριέλλα, μία Έλλη Λαμπέτη, μία πολύ μεγάλη ηθοποιός. Η Γκιωνάκη είναι ατάλαντη κατά την άποψή μου».

Και σημειώνει: «Πού να βρει ομοιότητες με την Γαβριέλλα; Εδώ δεν έχει ομοιότητες με τον πατέρα της, ο οποίος, κατά την άποψή μου, ήταν ταλαντούχος». Και καταλήγει ότι θα προβούν σε αγωγές και μηνύσεις για την αποκατάσταση του ονόματος της νονάς του.

Ακούστε το ηχητικό