Ένας χρόνος έκλεισε από την κυκλοφορία του ρούχων που σχεδίασε η βασίλισσα της ποπ Madonna και είναι εμπνευσμένα από την αισθητική της δεκαετίας του δεκαετίας του ογδόντα.

Η φίρμα που ίδρυσε η Madonna μαζί με την κόρη της Lourdes έχει ονομαστεί «material girl» από το ομώνυμο τραγούδι και διαχρονική επιτυχία της μαμάς Madonna που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1985 και έκτοτε διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες.

Όταν η ποπ σταρ ρωτήθηκε πως θα χαρακτήριζε τις δημιουργίες της και σε ποιους απευθύνεται η συλλογή της απάντησε ότι «Το ιδανικό ‘Material Girl’ είναι ένα κορίτσι που ενδιαφέρεται για την εικόνα του και την μόδα, αγαπά την μουσική και θέλει να διασκεδάζει. Για να φορέσεις αυτή την κολεξιόν θα πρέπει να διαθέτεις χιούμορ, να σου αρέσει να είσαι διαφορετική και να νιώθεις περιπετειώδης!».

Το πάρτι έγινε στο υποκατάστημα της Νέα Υόρκης και περιελάμβανε επίδειξη μόδας και μια εμφάνιση της Madonna η οποία ωστόσο δεν επέτρεψε να την καταγράψουν οι κάμερες.

Καθήκοντα υποδοχής ανέλαβε η κόρη της Lourdes μαζί με την Kelly Osbourne, κόρη του θρύλου της μέταλ μουσικής Ozzy Osbourne, που είναι και το πρόσωπο που επέλεξαν για να λανσάρει ως μοντέλο την νέα κολεξιόν των ρούχων «Material Girl».

Η Kelly που έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις της ως ηθοποιός και ως τραγουδίστρια έγινε το κεντρικό πρόσωπο της κολεξιόν της εταιρείας το Φεβρουάριο μετά την αντικατάσταση της Taylor Momsen που αποδείχθηκε πολύ ακραία προσωπικότητα για τα ρούχα της φίρμας. Η Momsen σε μια συνέντευξη της δήλωσε πως τα ρούχα material girl εκπροσωπούν στο στυλ μιας πόρνης της υψηλής κοινωνίας και μετά από αυτή την προκλητική δήλωση αποφάσισαν να την αντικαταστήσουν.

Η Madonna χαρακτήρισε την Kelly Osbroune ως ιδανική επιλογή. « Η Kelly έχει μια μοναδική αίσθηση του στυλ και ταυτίζεται με τα στοιχεία που εκφράζουν τα ρούχα της συλλογής μας , το δυναμισμό και τη θηλυκότητα»

Στην ειδική βραδιά για τον εορτασμό του ενός χρόνου κυκλοφορίας της μάρκας η Kelly μίλησε για τα ρούχα και τα παπούτσια της νέας κολεξιόν Material Girl. Όπως είπε τα αγαπημένα της είναι το στρατιωτικό jacket, το λεοπάρ φόρεμα και ένα ζευγάρι nude γόβες. Επίσης πρόβαλε τις προσιτές τιμές της φίρμας: « Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που δημιουργούν ρούχα υψηλής ραπτικής και να έχουν τόσο χαμηλές τιμές».

Η συλλογή η οποία κυκλοφορεί σε 200 καταστήματα Macy’s σε όλη την Αμερική περιλαμβάνει ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ όπως τσάντες και κοσμήματα. Οι τιμές πράγματι έχουν κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα αφού αρχίζουν από δώδεκα και φτάνουν μέχρι τα ογδόντα δολάρια.