Στην σκλήρυνση κατά πλάκας και τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το πρόβλημα υγείας της αναφέρθηκε η Ορθούλα Παπαδάκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» του Open και τον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά το πρωί της Τετάρτης (14/11).

Ειδικότερα, ο αθλήτρια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η διάγνωση μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα περίπου δυο μήνες για να δω τι ακριβώς μου συμβαίνει, μπαινοβγαίνοντας στο νοσοκομείο. Όταν πλέον μάθαμε ότι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακουφίστηκα γιατί ήξερα πλέον με τι έχω να κάνω. Ευτυχώς βρήκα την γιατρό μου, η οποία είναι καταπληκτική, με έβαλε κατευθείαν σε μια αγωγή, ταλαιπωρήθηκα τα δυο – τρία πρώτα χρόνια και τώρα πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου».

«Εννοώ και ψυχολογικά και με το θέμα της σκλήρυνση. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ πλέον, έχουν βγει πάρα πολλά φάρμακα και αγωγές που πλέον βοηθάνε πάρα πολύ τους ασθενείς. Δεν έχει καμία σχέση με πριν 20 χρόνια. Στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί είχα αρκετές φορές κρίσεις, πιο συχνές, μουδιάσματα και πονοκεφάλους. Όπως όμως προχωρούσε και η αγωγή μου και τα χρόνια νομίζω ότι πλέον δεν με επηρεάζει καθόλου» τόνισε η Ορθούλα Παπαδάκου.

«Θεωρώ ότι δεν μπορεί να με νικήσει, σε καμία περίπτωση. Σε ένα αυτοάνοσο θεωρώ πως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας» συμπλήρωσε, επίσης, η Ορθούλα Παπαδάκου.