Σε τρεις τηλεοπτικές σειρές συμμετέχει τη φετινή σεζόν η Γιούλικα Σκαφιδά η οποία φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (19/09) στο πλατό της εκπομπής «Ελένη» του Mega. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην «Παραλία» της ΕΡΤ, στις «Ψυχοκόρες» του Ant1+ αλλά και στο «Milky Way» του Mega.

«Γελάω όταν νιώσω όταν το περιβάλλον είναι οικείο. Όταν γελάω όμως γελάω δυνατά» σημείωσε αρχικά η ηθοποιός στην Ελένη Μενεγάκη.

Σε ότι αφορά την εγκυμοσύνη της, την οποία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, η ηθοποιός σχολίασε: «Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα social media για τις κοινωνικές δράσεις που κάνω και για τη δουλειά μου. Αλλά αυτό ήταν ένα γεγονός που, από τη μία θα άρχιζε να φαίνεται κάποια στιγμή, είμαι πια στον 7ο μήνα, και ήταν κάτι που ήθελα πολύ να το μοιραστώ. Το είχα πει στους γονείς μου, στις αδερφές μου και στις ανιψιές μου. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει και σκέφτηκα ότι ένας τρόπος για να αρχίσω να το συνειδητοποιώ, είναι να το επικοινωνήσω.

Οπότε σκέφτηκα “ας το πούμε” και να ακούω “η ώρα η καλή, με έναν πόνο κλπ.”, οπότε να αρχίσω κι εγώ να το συνειδητοποιώ μήπως και κινητοποιηθώ λίγο γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει τίποτα. Έχω λίγο πελαγώσει, είμαι και λίγο αναβλητική. Ακούω ότι αυτό το “πρότζεκτ” είναι δύσκολο και θέλει οργάνωση και ετοιμασία.

Η απόφαση να γίνω μητέρα προέκυψε πάρα πολύ συνειδητά. Έχω τέσσερις ανιψιές από τις δύο αδερφές μου, είμαστε μόνο γυναίκες στην οικογένεια. Τώρα όμως έρχεται ένα αγόρι».

Η Γιούλικα Σκαφιδά αποκάλυψε ότι σκοπεύει να φέρει την μαμά της στην Αθήνα για να έχει βοήθεια με το πρώτο της παιδάκι και ότι δεν θα δουλέψει για κάποιο διάστημα.

«Ακούω πως θα πελαγώσω αλλά δεν με νοιάζει. Εγώ σκέφτομαι πως θα μεγαλώσει και θα χορεύουμε και θα τραγουδάμε. Σκέφτομαι πώς θα είναι μεγαλώνοντας, εάν θα τρώει τα νύχια του ή εάν θα ξυρίσει το κεφάλι στην εφηβεία όπως και εγώ. Εγώ πήγα και ρώτησα τον γιατρό εάν μπορώ να κάνω wind surfing ενώ είμαι έγκυος» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ακόμη, η Γιούλικα Σκαφιδά δήλωσε πως η απόφαση της εγκυμοσύνης ήταν μία απόφαση που προέκυψε πολύ συνειδητά.

«Μπορεί να επηρεάστηκα και από την ανιψιά μου. Είμαστε μόνο γυναίκες στην οικογένεια μου και τώρα έρχεται ένα αγόρι. Το δικό μου. Εάν με ρωτούσες πριν από κάποια χρόνια (σ.σ για να κάνει παιδί) θα έλεγα “εε όχι”, αλλά ήθελα τη συντροφικότητα. Οι γονείς μου είναι 40 χρόνια μαζί. Με τη μεγάλη μου αδελφή έχω 12 χρόνια διαφορά και την είχαμε ως πρότυπο, ότι αυτή τα έκανε όλα σωστά» εκμυστηρεύτηκε η ηθοποιός στην Ελένη Μενεγάκη.

Ακόμη, η Γιούλικα Σκαφιδά αναφέρθηκε και στη σειρά του Mega «Milky Way» όπου εκεί υποδύεται μία μητέρα που παντρεύτηκε αμέσως μετά το σχολείο και δεν έκανε τα όνειρά της πραγματικότητα.

«Η σειρά είναι 8 επεισόδια. Η ιστορία είναι σε μία πόλη στην επαρχία και μία 17χρονη μαθαίνει πως είναι έγκυος από τον φίλο της. Η κοινωνία θα αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός με τον δικό του τρόπο» είπε αρχικά η ηθοποιός και όταν ρωτήθηκε στο τι θα έλεγε εάν η 18χρονη ανιψιά της έμενε έγκυος, είπε πως αυτό που θα έλεγε σε ένα παιδί 18 χρονών είναι πως ίσως να μην έτοιμη αλλά αν το αποφασίσει θα είναι δίπλα της και θα την στηρίξει.

«Αυτό πιστεύω πως πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς σε κάθε απόφαση των παιδιών τους» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.