Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ενίσχυσης των συνανθρώπων μας, που δοκιμάζονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας.

Οι δύο ελληνικοί όμιλοι αποστέλλουν 10 παλέτες με υγειονομικό υλικό στις πληγείσες, από τον καταστροφικό σεισμό, περιοχές της Συρίας, συμβάλλοντας στην φροντίδα ασθενών και τραυματιών.

Το υλικό παραδόθηκε εχθές Πέμπτη 9 Μαρτίου, στην Πρεσβεία της Συρίας και τις προσεχείς ημέρες θα κατευθυνθεί προς υγειονομικές δομές των σεισμόπληκτων περιοχών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος κατά την παράδοση του υλικού δήλωσε: «Η βοήθεια και η στήριξη σε πληγέντες συνανθρώπους μας από φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να γνωρίζει σύνορα. Δεν υπόκειται σε διακρίσεις. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μαζί με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προβαίνουν από κοινού σε μία ανθρωπιστική δράση για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό ξεκινώντας από τη Συρία.  Η δράση μας αυτή αναδεικνύει τη βασική αρχή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που συνοψίζεται στην τοποθέτηση του ανθρώπου πάνω από όλα και εκδηλώνεται – μεταξύ άλλων – με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς». 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γιώργος Ευ. Σπανός τόνισε:

«Η δύναμη της φύσης είναι πάνω από τη δύναμή μας. Γι’ αυτό στεκόμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό των συνάνθρωπων μας, που έχουν πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη φυσική καταστροφή στην Τουρκία και την Συρία. Μαζί με το Ιατρικό Αθηνών, στηρίζουμε έμπρακτα τις σεισμόπληκτες περιοχές, θέλοντας ενωμένοι να συμβάλουμε στην ανακούφιση των πληγέντων, όπως συνάδει με τις αρχές και τις αξίες μας, για τη φροντίδα της υγείας και του ανθρώπου».

Από αριστερά, ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με τον κ. Firas Al Rashidi, Chargés d’affaires της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα και τον κ. Γιώργο Ευ. Σπανό, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου Βιοιατρική.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, δυο ελληνικές επιχειρήσεις κορυφαίες στον κλάδο τους, έχουν υπογράψει μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την παροχή καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και ο κ. Γιώργος Ευ. Σπανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βιοιατρική.

Η συνεργασία των δύο ομίλων περιλαμβάνει – εκτός των επιχειρηματικών ενεργειών – και κοινές ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις για την Προαγωγή της Υγείας και τη στήριξη ευάλωτων πληθυσμών.