Το πορτοκάλι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του χειμώνα. Οι θρεπτικές του ιδιότητες μπορούν να αποτρέψουν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα της εποχής. Ανάμεσα στις δράσεις του περιλαμβάνεται η ταχεία απομάκρυνση των βλεννών, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από ένα κρυολόγημα και βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος.

Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκάλι μπορεί να τονώσει τον οργανισμό, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της καούρας και το φούσκωμα που προκαλεί το ανθυγιεινό φαγητό προστατεύοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

Το πορτοκάλι ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και οι θρεπτικές του ουσίες θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Η βιταμίνη C που περιέχει, καθώς και το κάλιο, ασβέστιο, φωσφόρο και η βιταμίνη Α το καθιστούν σαν ένα φυσικό «χάπι» για την υγεία. Επίσης σύμφωνα με έρευνες το πορτοκάλι μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα του οισοφάγου και του στομάχου κατά 50%.

Λόγω των υψηλής αξίας θρεπτικών συστατικών τα οποία περιέχει, αναφέρεται ως ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Βοηθά επίσης τους διαβητικούς και μειώνει την πίεση του αίματος.