Οι φυτικές στερόλες θεωρούνται ασφαλή συστατικά για τη μείωση της χοληστερόλης. Τα προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες σχεδιάστηκαν για άτομα που επιθυμούν ή που πρέπει να μειώσουν τη χοληστερόλη τους.

Τα τρόφιμα αυτά δεν απευθύνονται σε παιδιά και σε έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες, γιατί αυτές οι ομάδες έχουν εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες και φυσιολογικά η μείωση της χοληστερόλης δεν αποτελεί, συνήθως, προτεραιότητα γι’ αυτές.

Οι διατροφικές ανάγκες αυτών των ομάδων καλύπτονται καλύτερα χρησιμοποιώντας μια απλή φυτική soft μαργαρίνη, όπως το Βιτάμ ή το Flora Soft και υιοθετώντας ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, όπως θα το καθορίσει ο διαιτολόγος τους, με βάση τις προσωπικές τους διαθρεπτικές ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι σε παιδιά άνω των 2 ετών με οικογενή υπερχοληστερολαιμία ή παιδιά κάτω των 10 ετών (στα οποία δεν επιτρέπεται η φαρμακευτική αγωγή) με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, οι οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας συστήνουν τη χρήση φυτικών στερολών όταν δεν επιτυγχάνεται επιθυμητή μείωση της χοληστερόλης μόνο με αλλαγές στη διατροφή.

Πηγή: blog.cookoo.gr