Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν τα πρώτα 100 πολύπλοκα, περιστατικά αναθεώρησης ισχίου και γόνατος που διενήργησε στους 18 μήνες συνεργασίας του με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η ομάδα του Ελευθέριου Τσιρίδη, Καθηγητή Ορθοπαιδικής Χειρουργικής ΑΠΘ, Εξειδικευμένου Χειρουργού Αρθροπλαστικής Ισχίου & Γόνατος. Τα επιτυχημένα περιστατικά επανεγχείρησης, μεγάλης χειρουργικής βαρύτητας, διενεργήθηκαν όχι μόνο σε Έλληνες αλλά και σε ασθενείς από το εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη, διεθνώς καταξιωμένη ομάδα, υπό τον Καθηγητή Ελ. Τσιρίδη, στελεχώνει την «Κλινική Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής» στο  Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όπου δομήθηκε, οργανώθηκε και λειτουργεί βασισμένη στα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Απαρτίζεται από εκπαιδευμένους χειρουργούς, υψηλής εξειδίκευσης, με θητεία σε γνωστά Νοσοκομεία της Βρετανίας, Ελβετίας και Σουηδίας. Ο επικεφαλής της Κλινικής, Δρ. Ελευθέριος Τσιρίδης διαθέτει πολυετή εμπειρία, άνω των 20 ετών, υπηρετώντας υψηλές ακαδημαϊκές και κλινικές θέσεις στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με εξειδίκευση στην αρθροπλαστική και τις αναθεωρήσεις του ισχίου και του γόνατος.

Αναθεώρηση αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος 

Οι αναθεωρήσεις αρθροπλαστικών είναι πολύπλοκες και τεχνικά δύσκολες επεμβάσεις και η επιτυχία τους βασίζεται στην εμπειρία και την κατάρτιση του χειρουργού, στον ενδελεχή προεγχειρητικό σχεδιασμό και στον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Ο συγκεκριμένος τύπος επεμβάσεων πραγματοποιείται όταν η πρόθεση παρουσιάζει φθορά, μόλυνση, εξάρθρημα ή ένα περιπροθετικό κάταγμα, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι πόνος, αστάθεια, φλεγμονή και ξαφνική αδυναμία βάδισης. Για την αποκατάσταση της βλάβης, χρησιμοποιούνται ειδικές προθέσεις με ενισχυμένα μεταλλικά και βιοενεργά στοιχεία και πολλές φορές, οστικό μόσχευμα.

Επιπρόσθετα, η Κλινική Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα και δημοσιεύει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή ορθοπαιδικά περιοδικά (PubMed – Tsiridis E.). Το 2019 εξέδωσε το βιβλίο χειρουργικών τεχνικών του ισχίου του εκδοτικού οίκου Springer – Nature, με τίτλο The Adult Hip – Master Case Series and Techniques από τον Καθηγητή Ε. Τσιρίδη.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί, πλήρως, το ένα από τα δύο ρομποτικά συστήματα ROSA® Knee System, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα. Το ρομποτικό σύστημα ROSA® Knee αποτελεί την πλέον σύγχρονη και εξελιγμένη λύση για την εκτέλεση ρομποτικά υποβοηθούμενων ορθοπεδικών επεμβάσεων Ολικών Αρθροπλαστικών Γόνατος. Το συγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα χρησιμοποιείται από τον πιστοποιημένο και με εμπειρία εφαρμογής, Καθηγητή Ελευθέριο Τσιρίδη για επεμβάσεις Ολικών Αρθροπλαστικών Γόνατος. Προσφέρει ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, μείωση του χρόνου παραμονής στην κλινική, περιορισμό του μετεγχειρητικού πόνου και ταχύτερη ανάρρωση.

Για περισσότερα ιατρικά νέα πατήστε εδώ