Τη συχνότητα των δρομολογίων ανακοίνωσαν πως θα αυξήσουν οι εταιρίες διαχείρισης του μετρό και των αστικών λεωφορείων στο Πεκίνο ενώ θα περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών κατά τις ώρες αιχμής και παράλληλα θα εντείνουν το πρόγραμμα απολύμανσης προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση της ιογενούς πνευμονίας.

Οι τελευταίες αυτές κινήσεις από τις Beijing Subway, Beijing MTR Corporation και Beijing Public Transport έρχονται την ώρα που το σύστημα αστικών συγκοινωνιών της πόλης των 20 και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων αντιμετωπίζει σήμερα αυξημένη κίνηση καθώς ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Η Beijing Public Transport, που διαχειρίζεται τα αστικά λεωφορεία της πόλης, άνοιξε ειδικές γραμμές μετεπιβίβασης κοντά στους σταθμούς του τρένου και αύξησε τα δρομολόγια τις ώρες αιχμής προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η εταιρία διόρισε επίσης προσωπικό για την απολύμανση 22.716 λεωφορείων και τραμ σε καθημερινή βάση. Από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου, τα λεωφορεία στο Πεκίνο μετέφεραν κατά μέσο όρο 1,55 εκατ. επιβάτες κάθε μέρα, με τον αριθμό τους να είναι μειωμένος κατά 70,8% σε ετήσια βάση.

Η εταιρία λειτουργίας του μετρό ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει προσωρινά περισσότερους συρμούς και θα περιορίσει τον αριθμό των επιβατών στους σταθμούς και στα τρένα λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Το Πεκίνο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, διενεργεί καθημερινά απολυμάνσεις και ελέγχει τη θερμοκρασία των επιβατών σε 23 γραμμές του δικτύου του μετρό, καλύπτοντας 405 σταθμούς.