Σίγουρα κι εσείς θα έχετε ενοικιάσει κάποιο αυτοκίνητο ή σκουτεράκι κατά τη διάρκεια κάποιας εξόρμησής σας σε κάποιον τουριστικό προορισμό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, κι εσείς, όπως και τόσοι άλλοι, να έχετε ριψοκινδυνεύσει κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σας «περιπέτειας».

Εξάλλου, η έκθεση του Ιδρύματος FIA και της εκστρατείας «Κάντε τους Δρόμους Ασφαλείς» αναφέρει ότι οι θάνατοι τουριστών, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 25.000 ετησίως, ενδέχεται να φτάσουν σχεδόν και τις 45.000 ως το 2020 και μέχρι το 2030 να τριπλασιαστούν και να φθάσουν τις 75.000.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι, τα τροχαία δυστυχήματα συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών κι από την τρομοκρατία, τα αεροπορικά δυστυχήματα και τις μολυσματικές νόσους.

«Οι τουρίστες και οι ξένοι ταξιδιώτες αναμένουν και απαιτούν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας όταν επιβιβάζονται σε ένα αεροπλάνο για να πάνε διακοπές. Αλλά όταν φθάνουν στο χώρο αφίξεων (του αεροδρομίου), οι τουρίστες μένουν απροστάτευτοι σε ένα συχνά επικίνδυνο περιβάλλον. Επικίνδυνοι δρόμοι, ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι οδηγοί, κακοσυντηρημένα
οχήματα -συχνά χωρίς ζώνες ασφαλείας: αυτή είναι η πραγματικότητα του
ταξιδιού σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIA, Ντέιβιντ Γουόρντ.