Καταπολεμήστε την μοναξιά με 4 tips

Συμβουλές από έναν επιστήμονα


ΥΓΕΙΑ
22:07
25/09/2015
Καταπολεμήστε την μοναξιά με 4 tips
3
loading

Η μοναξιά είναι ένα πολύπλοκο συναίσθημα, και σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο για το πώς η μοναξιά επηρεάζει τον εγκέφαλο, είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ύπουλο κύκλο από συμπεριφορές που οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον Δρ. John Cacioppo του παραπάνω πανεπιστημίου, ο οποίος μίλησε στην Wall Street Journal, οι άνθρωποι που νιώθουν κοινωνικά απομονωμένοι, είναι πιθανό να είναι πιο «επιρρεπείς σε απειλές». Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί, οτι είναι πιθανότερο να αντιδράσουν εχθρικά σε μια αθώα αλληλεπίδραση- και έτσι διαιωνίζεται η κοινωνική απομόνωση. Ο Cacioppo, λέει ότι μέσω μιας ψυχολογικής στρατηγικής που αποκαλεί «κοινωνική γνωστική επανεκπαίδευση», μπορεί να καταπολεμηθεί η μοναξιά.

Προκειμένου να βοηθήσει σε αυτό, προτείνει τέσσερα βήματα –όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του, «Loneliness: Human Nature and the Need for Social Connection».

Επεκτείνετε τον εαυτό σας: Έχετε ανάγκη από απλές, τακτικές ασκήσεις που θα σας παρέχουν «μικρές δόσεις θετικών συναισθημάτων που προέρχονται από θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», κάτι που δεν πετυχαίνετε αν απομονωθείτε. Ξεκινήστε συμμετέχοντας σε απλές δραστηριότητες, όπως το να λάβετε μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις,  κάνοντας ψιλοκουβέντα ή επεκτείνοντας την κοινωνική επαφή μέσω του εθελοντισμού.

Σχέδιο Δράσης: Συνειδητοποιώντας ότι μπορείτε να εξαλείψετε κάθε συναίσθημα κοινωνικής απομόνωσης με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, είναι ευκολότερο να προσεγγίσετε τον κόσμο. Επιλέξτε εκείνα στα οποία θέλετε να συμμετέχετε και βγαίνοντας έξω στο κοινωνικό περιβάλλον αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Επιλογή: Επιλέξτε κοινωνικές δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν και εν γένει τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές.  Είναι πιο εύκολες οι κοινωνικές επαφές με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια γούστα.

Περιμένετε το καλύτερο: Αν επιλέξετε να ασχοληθείτε με μια κοινωνική δραστηριότητα αλλά περιμένετε ότι θα σας αγνοούν, τότε αυτό γυρίσει μπούμερανγκ. Από την άλλη πλευρά, αν αυτό που περιμένετε είναι θετικά συναισθήματα, τότε είναι πιο πιθανό να ενταχθείτε. Ο Cacioppo λέει, ότι αν ένας άνθρωπος φανεί αρνητικός μαζί σας, σκεφτείτε ότι ίσως περνάει απλά μια κακή ημέρα και μη βιαστείτε να αισθανθείτε παρείσακτοι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar antidisestablishmentarianism

  Καμιά συμβουλή για εμάς που θέλουμε να μείνουμε πέντε λεπτά μόνοι?

  1. avatar losromi

   Μεγάλο πρόβλημα φίλε... για αρχή μην απαντάς συνέχεια σε όσους σου τηλ. ή στελνουν μηνύματα μέσω ιντερνετ. Σιγά-σιγά τους συνηθίζεις όλους αυτούς τους "φίλους" να επικοινωνούν όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη κι όχι για να σκοτώνουν τον χρόνο τους απορροφώντας τον δικό σου...

   1. avatar Γιωργος ffffffff

    Αυτο που λετε ως προβλημα τωρα θα παρακαλουσατε να το ειχατε , αν κατανοούσατε τη ειναι η μοναξια και αποξένωση απο τον κοινωνικό περίγυρο .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει