Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα. Τα κενά θα συγκεντρωθούν αύριο οπότε και δεν έχει αποφασιστεί η κατανομή ανά ειδικότητα.

Φαίνεται ότι και η Διεύθυνση της Ειδικής Αγωγής δεν είναι έτοιμη ακόμα ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδικότητα ΠΕ02. Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι οι προσλήψεις θα γίνουν το αργότερο τη Δευτέρα 29/9. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον κ. Κορδή ο αριθμός των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή θα φθάσει τους 300.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στην Αθμια Εκπαίδευση ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης μέσω facebook ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση ο αριθμός των προσλήψεων δασκάλων και νηπιαγωγών θα φθάσει τους 270 μέσω ΠΔΕ ενώ λίγοι θα είναι μέσω ΕΣΠΑ. Οι προσλήψεις πιθανόν να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή. Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ( ξενόγλωσσοι, μουσικής, πληροφορικής κ.α) οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα.

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθεί η Δευτεροβάθμια σε αυτό καθώς οι πιστώσεις θα διατεθούν σε Ειδική Αγωγή, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Μουσικά Σχολεία.