«Τα γράμματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα μετά την υγεία! Να αγαπήσετε το σχολείο κι εμείς είμαστε δίπλα σας για να φροντίσουμε να έχετε ένα ελκτικό σχολείο και όχι ένα χώρο καταναγκασμού», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά την επίσκεψη του στα εκπαιδευτήρια Καντά για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο υφυπουργός, μετά το πέρας του αγιασμού, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σήμερα, ύστερα από πολλά χρόνια, ξεκινούν τα σχολεία με βιβλία στις αίθουσες και χωρίς κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, το υπουργείο θεσμοθετεί ορθοδομώντας έτσι, ώστε να εξασφαλιστεί η υγιής συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ σχολαρχών και εκπαιδευτικών.

Το καλό ιδιωτικό σχολείο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, απεναντίας το υποστηρίζουμε δίπλα στο δημόσιο σχολείο, όπως επιτάσσει άλλωστε το Σύνταγμα».

Μετά την επίσκεψή του στα εκπαιδευτήρια Καντά, ο υφυπουργός Παιδείας μετέβη στον αγιασμό του 11ο δημοτικού σχολείου Χαϊδαρίου.