Έξι εστίες φωτιάς ξέσπασαν από κεραυνούς νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Βάρη. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και οι φωτιές περιορίστηκαν.

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε πως «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς».

«Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», υποστήριξε και επεσήμανε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.

Καλημέρα από την Βουλιαγμένη με έντονη βροχόπτωση, κεραυνούς και αστραπές με αποτέλεσμα να έχουμε πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή στον λόφο πίσω από την Μενέλαου από κεραυνό που έπεσε περίπου στις 6:00 πμ 🔥 Άμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής προστασίας του δήμου Βάρης Βούλας #3Β Βουλιαγμένης και της ομάδας δασοπυρόσβεσης ⚡️⚡️🔥 🚒

Posted by IloveVouliagmeni on Friday, August 25, 2023

«Οι έξι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», επεσήμανε και πρόσθεσε πως τελικά όλες οι εστίες περιορίστηκαν άμεσα.