Οι καταγγελίες για τις συνθήκες στην κατασκήνωση στην Μπούκα Αμφιλοχίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open τα στόματα ανοίγουν. Μιλώντας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην κατασκήνωση στην Μπούκα Αμφιλοχίας, ο κ. Σπύρος Τσαφώνας, πατέρας παιδιών ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Open, το μεσημέρι της Παρασκευής (04/08): «Εγώ αν ήξερα ότι είναι έτσι δεν θα τα πήγαινα ποτέ τα παιδιά μου εκεί. Δεν τα έχουμε για πέταμα τα παιδιά μας».

Μπάνιο σε εγκαταλελειμμένους χώρους με το λάστιχο και διαμονή στις σκηνές εν μέσω καύσωνα είναι μερικά από τα οποία αναφέρονται στις καταγγελίες σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

«Με 40 βαθμούς μέσα σε σκηνή; Άτομα με ειδικές ανάγκες; Χωρίς ψύξη, χωρίς τίποτα;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσαφώνας και πρόσθεσε: «Οι εγκαταστάσεις οι οποίες υπήρχαν ήταν απαράδεκτες. Δεν ήταν συνθήκες να φιλοξενηθούν παιδιά ΑμεΑ εκεί.

Γονείς και συνοδοί καταγγέλλουν πως οι φωτογραφίες που παρουσίασε στην απάντησή του ο δήμαρχος Αμφιλοχίας είναι από άλλη κατασκήνωση και όχι από την επίμαχη.

Σημειώνεται πως μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, τρία κλιμάκια ελέγχου κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Επικρατείας και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, μετέβησαν στο χώρο για να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Τις καταγγελίες ερευνούν και ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας από την Πάτρα.