Σε τρόμο εξελίχθηκε η σχολική εκδρομή μαθητών από την Κύπρο, καθώς όταν έφτασαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που είχαν κάνει κράτηση, αντίκρισαν μια τρώγλη με κατσαρίδες στους διαδρόμους, σπασμένα πλακάκια και βρώμικες τουαλέτες.

Σύμφωνα με το sigmalive.com πρόκειται για μαθητές της Β’Λυκείου, ενώ οι γονείς τους έψαχναν μέχρι τις πέντε τα χαράματα μια λύση.

Τελικά, υπήρξε επέμβαση από το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο της πόλης.

Ένας γονιός μίλησε σχετικά και είπε ότι «το ταξιδιωτικό γραφείο λέει ότι δεν βρήκαν άλλο ξενοδοχείο και ότι τα δωμάτια θα καθαριστούν. Γιατί δεν ήταν καθαρά τα δωμάτια από πριν; Ποιος έλεγξε τις συνθήκες υγιεινής; Με ποια κριτήρια επέλεξαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο».

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου ανέφερε τα εξής:

«Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνει ότι όσον αφορά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη διαμονή μαθητών/μαθητριών Λυκείου σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μαθητικής εκδρομής στην Ελλάδα, έγιναν διευθετήσεις και το θέμα επιλύθηκε άμεσα με τη μεταφορά των μαθητών/μαθητριών σε άλλα ξενοδοχεία, εντός της πόλεως.

Το θέμα των σχολικών εκδρομών είναι υπό συζήτηση ευρύτερα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα».