Το χθεσινό ξέφρενο πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν άφησε ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους τους φοιτητές. Λιποθυμίες, σοβαρά μεθύσια αλλά και κλεψιές σημειώθηκαν στο χθεσινοβραδινό πάρτι που διοργανώθηκε από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε με φοιτήτρια που παρευρέθηκαν στο πάρτι. Η ίδια αναφέρει πως ξαφνικά, άτομα άρχισαν να κατρρέουν γύρω της και ασθενοφόρα να έρχονται στο σημείο το ένα μετά το άλλο. «Ήταν πεσμένοι μέσα στο δρόμο, ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Έκαναν εμετούς, ήταν πολύ περίεργα. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», ανέφερε για τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.

Η ίδια, συνεχίζοντας την περιγραφή της για το ξεσάλωμα των φοιτητών, είπε πως «μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα έβγαζαν, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη, μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά, γενικά, πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση κάποια άτομα».

Το συγκεκριμένο πάρτι γίνεται κάθε χρόνο από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο συγκεντρώνει άτομα από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα και ο τιμοκατάλογος των ποτών του πάρτι. Σε αυτόν, αναγράφεται πως η μπύρα πωλούνταν στα 2 ευρώ, ενώ το ποτό στα 5 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τα 8.000 άτομα που έδωσαν το παρόν στο πάρτι, τα 45 από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία κανενός, με συμπτώματα οξείας μέθης.

«Το πάρτι ξεκινούσε κατά τις 11, εμείς πήγαμε στις 12. Γινόταν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Είχε απίστευτο κόσμο, σε σημείο που ποδοπατιόμασταν κανονικότατα. Ήταν ωραία, με δυνατή μουσική», ανέφερε η ίδια φοιτήτρια. «Εμείς φύγαμε στις 6 αλλά απ’ ότι μάθαμε τελειώνει κάπου στις 9 το πρωί. Όταν τα βλέπαμε ήταν λίγο περίεργα εκείνη τη στιγμή, αλλά εμείς ξέραμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Δεν ήταν και το καλύτερο θέαμα να τους βλέπουμε μεθυσμένους δίπλα μας» συνέχισε το κορίτσι.

Σε ζωντανή σύνδεση που είχαν με την ίδια εκπομπή, η Έλενα και η Ανθούλα, δύο κορίτσια που βρέθηκαν στο πάρτι ανέφεραν πως «υπήρχε αρκετό αλκοόλ, τα περισσότερα άτομα φέρνανε μπουκαλάκια με νερό από το σπίτι, αλλά είχαν αλκοόλ. Πήρε την κάτω βόλτα το όλο πράγμα», είπε η Ανθούλα.

«Βλέπαμε παιδιά να πίνουν από το μπουκάλι, να κάνουν εμετούς, να πέφτουν κάτω, να τους παίρνουν ασθενοφόρα. Δεν ήξεραν τα όριά τους» είπε από μεριάς της η Έλενα.

«Έκλεψαν τις εισπράξεις του πάρτι»

Σαν να μην έφτανε ο χαμός που έγινε με τους αναίσθητους φοιτητές και τα δεκάδες ασθενοφόρα που πήγαν στο σημείο, οι εισπράξεις από τα 8.000 άτομα έγιναν καπνός.

Μέσα από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, «Live News», έγινε γνωστό πως ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι κουκουλοφόροι, υπό την απειλή όπλου, έκλεψαν τις εισπράξεις από το φοιτητικό πάρτι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πάρτι είχε ελεύθερη είσοδο αλλά χρέωση στα ποτά και τα αναψυκτικά.

Σύμφωνα με την εκπομπή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με την τιμή των ποτών που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φέρνει στο συμπέρασμα του εάν ο μέσος όρος κατανάλωσης ήταν 20 ευρώ, τότε η λεία των κουκουλοφόρων μπορεί να αγγίζει και τα 160.000 ευρώ.