Προανάκριση για γιατρό του κρατικού νοσοκομείου Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη διενεργεί το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας καθώς φέρεται με απατηλούς τρόπους να αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από καρκινοπαθείς ασθενείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο γιατρός φέρεται να παρουσίαζε ψευδώς ότι θα έφερνε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, για το οποίο υποσχόταν μεγάλες πιθανότητες ίασης.

Το εν λόγω φαρμακευτικό σκεύασμα όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ στις εγκαταστάσεις του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αλλά και δεν υφίστατο.

Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση την ίδια πηγή, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων ερευνά 10 τουλάχιστον περιπτώσεις καρκινοπαθών από τη Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ αυτών και από την Κοζάνη, οι οποίοι εξαπατήθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο από τον γιατρό του ογκολογικού νοσοκομείου, ο οποίος ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο δικηγόρος Αναστάσιος Γκανάτσιος, ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένους από τους εξαπατημένους ασθενείς, δήλωσε ότι πέραν των μηνύσεων, έχουν κατατεθεί πλέον και αγωγές αποζημιώσεων κατά του Θεαγένειου καθώς όπως υποστηρίζει «υπέχει ευθύνες, διότι ο εν λόγω γιατρός ήταν εργαζόμενος του νοσοκομείου και οι αξιόποινες πράξεις που διέπραξε, έγιναν εν ώρα υπηρεσίας εντός των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και κατά κατάχρηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων».