Ο πατέρας που έχασε το 2χρονο κοριτσάκι του στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο «έσπασε» την σιωπή του και ανέφερε ολιγωρία από το ιατρικό προσωπικό, όπως και ότι ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε διασωλήνωση, παρά το γεγονός ότι είχε σχετικές εντολές.

Ο άνδρας μίλησε συντετριμμένος στην εκπομπή Live News και ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ο αναισθησιολόγος αρνήθηκε να κάνει αυτό που τον διατάξανε να κάνει δηλαδή να κάνει τη διασωλήνωση. Είδαμε μια γιατρό η οποία είχε αγανακτήσει με όλο το σύστημα, να χτυπιέται για να γίνει διασωλήνωση, να τρέχει για να μπορέσει να γίνει κάτι. Όλα γίνονταν με αργούς ρυθμούς».

Παράλληλα, είπε πως «όταν η γιατρός του Καραμανδάνειου ενημέρωσε τον κύριο Ηλιάδη για την κατάσταση του παιδιού, ο Ηλιάδης διέταξε κατευθείαν να γίνει διασωλήνωση του παιδιού κάτι που δεν έγινε. Η διασωλήνωση, είχε δώσει εντολή ο κύριος Ηλιάδης να γίνει 7.30 το απόγευμα και η διασωλήνωση έγινε στις 10:30 με 11:00».

Το παιδί λοιπόν, μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στην εντατική του Ρίου εκεί όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι γονείς ενημερώνονται πως το παιδί τους είναι εγκεφαλικό νεκρό.

«Εντεκάμιση ώρα φτάνει το παιδί στο Ρίο κι εμείς είχαμε μια ενημέρωση μετά τις 12:30 ότι το παιδί έφτασε από το Καραμανδάνειο στο νοσοκομείο του Ρίου – από τον κύριο Ηλιάδη ενημερωθήκαμε- εγκεφαλικά νεκρό», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

«Πήγαμε με το δικό μας αυτοκίνητο στο Ρίο και πρέπει να πω ότι εμείς φτάσαμε γρηγορότερα από το ασθενοφόρο. Και δεν ήμουν σε κατάσταση να οδηγήσω», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «έψαχναν μέχρι και κάβουρα για να αλλάξουν την μπουκάλα του οξυγόνου. Με μια φούσκα έδιναν οξυγόνο στο παιδί. Τον είδα με τα μάτια μου τον διασώστη του ΕΚΑΒ να ψάχνει να βρει κάβουρα για να βάλουν οξυγόνο στο παιδί».