Χωρίς μάσκες και μέτρα ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβίου τα σχολεία. «Σε όλη την Ευρώπη είναι έτσι. Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας. Κοιτάμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση, με βάση το καλοκαίρι θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστούν (μέτρα)» είπε στον ΑΝΤ1 ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης,

Για την τέταρτη δόση είπε ότι ακολουθούμε τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής. «Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν έχει συμπληρώσει το βασικό σχήμα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το πόσο αυξημένη μπορεί να είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως «περιμένουμε να είναι το πολύ 10-20% παραπάνω η πίεση από αυτή που είχαμε το καλοκαίρι, άρα θα είναι πιο διαχειρίσιμη η πίεση στα νοσοκομεία από όσο πέρσι και άρα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε οριζόντια μέτρα. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πίεση, αλλά ότι αυτή θα είναι πιο διαχειρίσιμη και δεν θα απαιτήσει νέα γενικά μέτρα».

«Δεν ανοίγουμε με κενά, αλλά με 8.500 διορισμούς, με τα βιβλία στις θέσεις τους και 32.000 αναπληρωτές» είπε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Από σήμερα θα στέλνονται μέιλ και sms για το διευρυμένο ωράριο (μέχρι τις 17.30)» ανέφερε.