Επεισόδιο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας Γιάννη Καστούρα, που είναι άτομο με αναπηρία, και έναν 26χρονο Ισπανό τουρίστα που είχε σταθμεύσει παράνομα σε θέση για ΑΜΕΑ. Ο 26χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε χθες το βράδυ, στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καστούρας θέλησε να σταθμεύσει σε θέση για ΑΜΕΑ που ήταν όμως κατειλημμένη από άλλο αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, χωρίς να φέρει την αναγκαία σήμανση αναπηρίας.

«Κόρναρα και περίμενα να βγει ο οδηγός ο οποίος αποδείχθηκε ότι έτρωγε με παρέα σε διπλανό εστιατόριο. Όταν εξήλθε ο 26χρονος οδηγός του σταθμευμένου αυτοκινήτου, στην παρατήρησή μου απάντησε ότι “παρκάρει όπου θέλει”, ενώ όταν αντιλήφθηκε ότι κάλεσα το 100, άρχισε να χτυπάει μαζί με έναν φίλο του το καπό του αυτοκινήτου μου και άρπαξαν και το κινητό μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καστούρας.

Στο περιστατικό επενέβησαν θαμώνες γειτονικού καφέ οι οποίοι προσέτρεξαν για βοήθεια αλλά, σύμφωνα με τον κ.Καστούρα, οι δυο δράστες επιτέθηκαν και σε αυτούς αρπάζοντας ένα κινητό τηλέφωνο και τραυματίζοντας τον έναν στο πόδι. Αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο συνέλαβαν τον 26χρονο Ισπανό, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου.