Για τον καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών και τη διάρκειά του μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

«Αυτό που μας ανησυχεί αρκετά είναι η διάρκεια του καύσωνα. Μιλάμε για διάρκεια τουλάχιστον 10 ημερών» ανάφερε στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος.

«Θα πάμε έως το τέλος του μήνα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να προστατεύσουμε τους οικείους μας» υπογράμμισε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Καύσωνας στο κέντρο της Αθήνας

«Προσοχή στις πυρκαγιές»

«Σε όλη τη χώρα θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά φυσικά, όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα είναι καλύτερα τα πράγματα στις Κυκλάδες, όπως και σε πολλές περιοχές του Ιονίου (…) Αυτό που θέλει πολλή προσοχή επίσης είναι οι πυρκαγιές» ανέφερε ακόμη για το φαινόμενο το οποίο θα «χτυπήσει» τη χώρα και αφορά σε έναν συνδυασμό από υψηλές θερμοκρασίες και μελτέμια.

«Περιμένουν ”άγριους” καύσωνες»

«Αυτό που περιμένουμε από την κλιματική αλλαγή είναι οι μεγάλης διάρκειας, πιο “άγριοι” καύσωνες, με τους οποίους πρέπει να μάθουμε πλέον να ζούμε» υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

«Φοβόμαστε για ένα σημείο στο οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή, θα απορυθμιστεί το κλίμα και θα είναι δύσκολη οποιαδήποτε αλλαγή» είπε και σημείωσε ότι θα μπούμε σε ένα μοτίβο πολύ διαφορετικό τις επόμενες ημέρες, ιδιαιτέρως επικίνδυνο.