Σήμερα θα διεξαχθεί ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2022 με αποτέλεσμα η Τροχαία να προχωρήσει σε απαγόρευση στάση και στάθμευσης και σταδιακά πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν στις 11:30 και θα ολοκληρωθούν μόλις τελειώσει ο αγώνας. Από αυτές εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και αυτά των διοργανωτών. Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και αφορούν τους εξής δρόμους:

  • Λ. Φυλής στο τμήμα της από την έξοδο -6- της Αττικής Οδού μέχρι το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών
  • Ε.Ο. Φυλής- Δερβενοχωρίων, από το ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, μέχρι τα όριά με τη Δ.Α. Βοιωτίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην προέκταση της οδού Προμηθέως.
  • Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων επί της Λ. Φυλής, καθ’ όλο το μήκος της, από ώρα 12:00 έως πέρατος του αγώνα.

Τι θα γίνει στην Αττική Οδό

Επιβράδυνση της κυκλοφορίας λόγω του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρξει και στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν:

  • Από το ύψος της εισόδου 12 Λ. Πεντέλης έως την έξοδο 6 Λ. Φυλής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, από 12:00 (εκκίνηση αθλητών από Ο.Α.Κ.Α) έως 12:30 (έξοδος αθλητών προς Λ. Φυλής).

Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους.