Η Δωροθέα Ιατρού γεννήθηκε με ξανθά μαλλιά, αλλά από την ηλικία των 7 άρχισε να τα χάνει. Μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη» περιγράφει το ταξίδι της με την αλωπεκία και το πόσο επηρέασε τη ζωή της, αλλά και τα αρνητικά σχόλια που έχει κατά καιρούς ακούσει για την εμφάνισή της.

«Γεννηθηκα ένα κοριτσάκι ξανθό μέχρι τα 7 ήμουν με μαλλιά κανονικά μέχρι που η μαμά μου με έψαξε για ψείρες και βρήκε ένα κενό στα μαλλιά μου. Είχα ελπίδες για κάθε θεραπεία που έκανα. Δεν πίστευα ποτέ ότι δεν θα έχω μαλλιά. Μικρή το έριχνα πάνω μου. Ένιωθα ότι χάνω τα μαλλιά μου, επειδή δεν ήμουν αρκετά χαρούμενη» είπε.

«Έμαθα να αγαπάω τον εαυτό μου υπό κάθε μορφή»

Η Δωροθέα μιλάει πώς διαχειρίστηκε το θέμα των μαλλιών τη στιγμή που άρχισε να γίνεται γυναίκα. «Οι άνθρωποι που χάνουν τα μαλλιά τους περνούν εάν είδος πένθους. Χάνεις κάτι που έχουν όλοι. Έχανα τα μαλλιά μου το διάστημα που γινόμουν γυναίκα. Όλοι συνδυάζουν τη θηλυκότητα με τα μακριά μαλλιά. Ένιωθα λίγο αδικημένη, ήθελα να δείξω ότι μπορώ να είμαι θηλυκή, το έδειξα με την ενέργειά μου, με τον τρόπο που ζω, όχι με την εμφάνισή μου», ανέφερε αρχικά.

Πολλές φορές κάποιοι χλεύασαν την εμφάνισή της. Εκείνη όμως δεν το έβαζε κάτω. «Έχω ακούσει σκληρά σχόλια για την εμφάνισή μου, με παρομοίαζαν με ζώα. Συνέχιζα όμως να βγαίνω στο δρόμο, όπως είμαι» συμπλήρωσε.

«Η αλωπεκία μου έμαθε να αγαπάω τον εαυτό μου υπό κάθε μορφή. Κάθε μήνα με δεχόμουν, όπως είμαι. Και να βγάλω μαλλιά πάλι χαρούμενη θα είμαι », επεσήμανε χαρακτηριστικά.