Με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα καλεί όσους Ρώσους πολίτες μένουν στην Ελλάδα και έχουν δεχτεί επιθέσεις οποιουδήποτε είδους να επικοινωνήσουν άμεσα με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Να πούμε πως η ανακοίνωση της πρεσβείας έχει αναρτηθεί από τις 7 Μαρτίου, ενώ ήδη από τις 3 Μαρτίου είχε γράψει πως  «υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα αλλά και των τουριστών».

Συγκεκριμένα γράφει:

«Ανησυχούμε για αναφορές που έρχονται στην Πρεσβεία από Ρώσους πολίτες και συμπατριώτες μας στην Ελλάδα για περιπτώσεις απειλών εναντίον τους, ύβρεις κ.λπ. Συνιστούμε στα θύματα να αναφέρουν αμέσως περιστατικά στις αρμόδιες ελληνικές αρχές (αστυνομία). Ζητούμε δίκαιη διερεύνηση τέτοιων παραβιάσεων».

❗ Обеспокоены поступающими в Посольство сообщениями от находящихся в Греции граждан России и наших соотечественников о…

Posted by Russian Embassy in Greece on Monday, March 7, 2022

Νωρίτερα, σε προηγούμενη ανάρτησή της καταγγέλλει Ουκρανούς ακροδεξιούς για βανδαλισμούς ελληνικών μνημείων.   

Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού.

❗❗❗ Οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους…

Posted by Russian Embassy in Greece on Saturday, March 19, 2022