«Πράσινο» φως από το ΣτΕ για το τουριστικό θέρετρο «Kilada Hills»

Κρίθηκε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος


ΕΛΛΑΔΑ
17:36
02/06/2015
«Πράσινο» φως από το ΣτΕ για το τουριστικό θέρετρο «Kilada Hills»
1
loading

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δημιουργία τουριστικού θερέτρου στην «Kilada Hills» του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας σε έκταση 2.100 περίπου στρεμμάτων. Η επένδυση, συνολικού ύψους πάνω από 418 εκατομμύρια ευρώ, γίνεται από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Mίλτου Kαμπουρίδη «Mind Compass Overseas LTD», και εντάχθηκε στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου 3894/2010 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της επένδυσης θα κατασκευαστούν 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες, ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με καμπάνες σχεδόν μέσα στη θάλασσα και γήπεδο γκολφ των 768 στρεμμάτων. Συνολικά, στο «Kilada Hill» θα κτιστούν 178.428 τ.μ. κατοικιών (επαύλεις, βίλες κ.λπ.) και 29.150 ξενοδοχειακών και λοιπών εγκαταστάσεων (207.578 τ.μ.).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια πολυσέλιδη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (36/2015) έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ της «Kilada Hill». Την ίδια στιγμή όμως οι δικαστές σημειώνουν ότι η έκταση βρίσκεται μεν εκτός των ορίων του κηρυγμένου από το 1980 αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι. Ωστόσο στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το γκολφ υπάρχουν αρχαία ευρήματα (νεολιθικής και πρωτοελλαδικής περιόδου, κ.λπ.) τα οποία η εταιρεία «Mind Compass Overseas LTD» πρέπει να τα αναδείξει χωρίς να προξενήσει άμεση βλάβη σε αυτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χρήστος

    Εδώ είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση ιδιωτικοποίησης. Εάν το κράτος πουλούσε αυτήν την έκταση 1 Ευρώ όλοι οι Αριστεροί θα έβγαιναν και θα μιλούσαν για ξεπούλημα. ΟΜΩΣ, σε αυτήν την έκταση θα γίνει επένδυση 418 μύρια. Τα μισά από αυτά να είναι υλικά, αμέσως ΦΠΑ 23%. Τα υπόλοιπα μισθοί ( και θεωρώντας ένας μισθωτός ξοδεύει το θ0% τού μισθού του) πάλι ΦΠΑ 23%.
    Από εκεί και πέρα, βλέπουμε πως θα χρειαστούν 100ες εργαζόμενοι (μισθοί=ΦΠΑ), τρόφιμα (ΦΠΑ), συντήρηση (ΦΠΑ) , διαμονή τουριστών (εισαγωγή συναλλάγματος+ΦΠΑ) και κέρδη επιχείρησησ (φόρος).
    Που να καταλάβει ένας αριστερός πως το κράτος κερδίζει ΣΥΝΕΧΩΣ από μία επένδυση;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει