Ο δήμος Βριλησσίων αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων κατά τη διάρκεια του χιονιά που έπληξε την Αττική. Η δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες που υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώση δέντρων, τα οποία βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους, να υποβάλουν αίτημα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του δήμου, με αναγραφή στοιχείων επικοινωνίας του αιτούντα, αναφορά στον χρόνο, τον τόπο, τον τρόπο πρόκλησης της ζημίας και με αίτημα για αποζημίωση, προκειμένου ο δήμος να τους αποζημιώσει.

Όπως ανακοινώθηκε, οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, είτε για όχημα νόμιμα σταθμευμένο σε δημοτικό χώρο είτε σε χώρους μονοκατοικιών/πολυκατοικιών είναι:

  1. Η ζημία να οφείλεται σε πτώση δέντρου, που είναι φυτεμένο σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο.
  2. Η πρόκληση της ζημίας να αποδεικνύεται από δημόσιο έγγραφο (έκθεση βεβαιώσεως από το Βιβλίο Συμβάντων της Τροχαίας ή Απόσπασμα Ημερήσιου Δελτίου Οχήματος της ‘Αμεσης Δράσης ή Βεβαίωση της Π.Υ. ή Βεβαίωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων).
  3. Η ζημία να μην μπορεί να αποζημιωθεί από ασφαλιστική εταιρεία ή από άλλη πηγή.

Μετά την παραλαβή της αίτησης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου θα επικοινωνήσουν με το αιτούντα, ώστε να τον ενημερώσουν για τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά.