Με μάσκες ενισχυμένης προστασίας και με ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ. για το εάν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού έκαναν τα ψώνια τους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Οι εικόνες στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν θύμιζαν σε τίποτα προηγούμενων ετών, από το πρωί έως το μεσημέρι, ιδιαίτερα σε σημεία όπως η Βασιλέως Ηρακλείου και τα Λουλουδάδικα, όπου προ κορονοϊού στήνονταν ένα ατελείωτο υπαίθριο πάρτι.

Οι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να απολαύσουν τον καφέ ή το πρωινό τους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, χωρίς μουσική και με τα τραπέζια σε απόσταση, ή να κάνουν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο και σε κεντρικούς δρόμους, απολαμβάνοντας τον πολύ καλό καιρό και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε Τσιμισκή και Εγνατία, παιδιά έλεγαν τα κάλαντα, ενώ οι μεγαλύτεροι πραγματοποίησαν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής από φούρνους, ζαχαροπλαστεία και εμπορικά καταστήματα. Στο Καπάνι, η κίνηση ήταν ικανοποιητική, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται φρέσκα φρούτα, λαχανικά, γαλοπούλες, κρέατα αλλά και ψάρια για τα εορταστικά τραπέζια.

Μια διαφορετική πρωτοχρονιάτικη «νότα» έδιναν στους περαστικούς οι μουσικοί του δρόμου, οι οποίοι με τις ξεχωριστές νότες τους συγκέντρωναν τα βλέμματα των περαστικών σε αρκετές γωνιές της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιπολούσαν πεζή, προκειμένου να ελέγχουν εάν τηρούνται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό των κρουσμάτων του κορονοϊού και τα οποία θα ισχύουν τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

Στην αγορά του κέντρου της πόλης για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατέβηκαν οι Θεσσαλονικείς

Φωτογραφίες, βίντεο: voria.gr