Μια συγκλονιστική ανάρτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 13 ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα πυρά του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, έκανε στο Facebook ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

«Πιο πολύ θυμάμαι την άρνηση» γράφει και προσθέτει: «Όχι γιατί δεν είχαμε ικανό τον δολοφόνο, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε – δεν θέλαμε – να πιστέψουμε ότι δυο βήματα απ’ το σπίτι μας, σ’ έναν πεζόδρομο που διασχίζαμε κάθε μέρα, ένα παιδί είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ».

«Κάποια πένθη δεν καταλήγουν ποτέ στην αποδοχή: μένουν παντοτινά καθηλωμένα στην άρνηση: Όχι, δεν είναι δυνατόν. Κι όμως είναι, σου λέει η πραγματικότητα, η ιστορία. Κι εσύ πάλι: Όχι, δεν είναι δυνατόν – λες και μπορείς να απλώσεις το χέρι μέσα απ’ τον χρόνο, και να σκουντήξεις το παιδί να μην το βρει η σφαίρα, να ρίξεις κάτω τον φονιά» υπογραμμίζει ο συγγραφέας.

«Κάθε μέρα, περνώντας, βλέπω το μνημείο. Κάθε μέρα, λέω “Όχι”. Σαν να περιμένω το βράδυ που θα δω το παιδί, και θα του πω, λάθος, όλοι κάναμε λάθος, το σωστό είσαι εσύ – και δεν πέθανες» σημειώνει ο Αύγουστος Κορτώ.

Δείτε την ανάρτησή του:

Πιο πολύ θυμάμαι την άρνηση.Όχι γιατί δεν είχαμε ικανό τον δολοφόνο, αλλά γιατί δεν μπορούσαμε – δεν θέλαμε – να…

Posted by Auguste Corteau on Monday, December 6, 2021