Οι βροχές θα παραμείνουν στη Δυτική Ελλάδα και το Σάββατο ενώ όσο προχωρά η μέρα και κυρίως τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς τα ανατολικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις από το πρωί στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Το απόγευμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα ενταθούν στη Δυτική Ελλάδα με καταιγίδες και χρειάζεται προσοχή καθώς η περιοχή δέχεται πολλές βροχές τις τελευταίες μέρες και θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου, με τέτοια «εμμονική» διάταξη βροχοπτώσεων, ο κίνδυνος της αύξησης της στάθμης των χειμάρρων, των τοπικών πλημμυρών και των κατολισθήσεων στις ορεινές περιοχές, μεγαλώνει.

Από τις βραδινές ώρες θα υπάρξει μια καιρική ανάπαυλα στη δυτική Ελλάδα και η κακοκαιρία θα μεταφερθεί προς τα ανατολικά.

Στην Αττική θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές το απόγευμα οι οποίες θα ενταθούν το βράδυ του Σάββατου.

Το πρωί της Κυριακής και πάλι άστατος καιρός και τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα ενώ μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και πάλι και θα μετακινηθούν λίγος προς τα ανατολικά. Και τη Δευτέρα, η δυτική Ελλάδα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Κάποια χιόνια θα πυκνώσουν στα βόρεια της Ηπείρου ενώ την Τρίτη δεν αποκλείεται να χιονίσει σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.